Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bea van der Ende geeft het stokje over aan Sanne Vonk.
• Bea van der Ende geeft het stokje over aan Sanne Vonk. (Foto: Marijke Verhoef)

Sanne Vonk neemt Endass over

  •   1076 keer gelezen

stolwijk • Endass Verzekeringen & Hypotheken, zelfstandig adviseur RegioBank in Stolwijk heeft sinds 1 januari een nieuwe eigenaar: Sanne Vonk. Zij neemt het bedrijf over van Bea van der Ende.

"Het is tijd om een stapje terug te doen", zegt Bea. Ze startte het kantoor dertig jaar geleden en al snel kwam RegioBank erbij. Dankzij haar persoonlijke benadering en expertise groeide de eenmanszaak uit tot wat het nu is: een bloeiende onderneming met zes specialisten in verzekeringen, hypotheken en RegioBank. "Ik was gewend om alles zelf te doen, maar dat kan nu niet meer. Ik wil niet ten onder gaan aan mijn eigen succes en dus wil ik nu het nog leuk is een stapje terug zetten. Ik ben benaderd door grote ketens uit de stad die graag onze lokale portefeuilles over wilden nemen, maar dat wil ik mijn klanten niet aandoen. Het is hier een dorps gebeuren en dat moet zo blijven. Daarom heb ik drie jaar geleden aan Sanne gevraagd of zij het bedrijf over wil nemen. Zij is hier geboren en getogen, kent het dorp en de klanten en werkt hier al ruim tien jaar. Ik vind het heel leuk dat zij nu met frisse energie aan het roer staat."

Gewoon doen

Voor klanten verandert er niets. De naam blijft hetzelfde, net zoals de dienstverlening en het team. Bea blijft nog gewoon als hypotheekadviseur bij Endass werken, alleen is Sanne vanaf nu de baas. Dat de rollen zijn omgedraaid voelt voor de twee heel natuurlijk. Met behulp van een coach, gespecialiseerd in de overdracht van familiebedrijven, hebben Sanne en Bea de afgelopen drie jaar naar de overname toegewerkt. Sanne: "Ik heb best lang nagedacht voordat ik deze stap zette, zeker ook vanwege mijn gezin. Ondernemen heb ik altijd al willen doen en mijn hart ligt bij dit bedrijf. Op een gegeven moment was het voor mij een kwestie van gewoon durven en doen. Ik vind dit echt heel gaaf."

De komende periode wordt het kantoor aan de Achter de Kerk 8 in Stolwijk verbouwd; iets dat al járen op Bea's wensenlijstje staat. Het kantoor krijgt meer spreekkamers en een opfrisbeurt. Ook komt er in de loop van dit jaar een Endass app waarmee klanten met hun financieel adviseur kunnen chatten, schades kunnen melden en polissen in kunnen zien. Sanne: "Natuurlijk blijven we ook een ouderwets kantoor waar je gewoon binnen kan lopen voor bank- en verzekeringszaken, even dat bakkie koffie met de adviseur."

Bea geeft het stokje vol vertrouwen over. "Ik ben heel dankbaar voor de enorme klantentrouw en dat we in dertig jaar tijd alleen maar zijn gegroeid. Het grootste compliment kreeg ik laatst van de fietsenmaker, die vertelde dat het gros van zijn klanten een RegioBank pinpas heeft. Dat vind ik geweldig. Ik vind het heerlijk om de zaak nu over te dragen aan Sanne en kijk vol bewondering naar hoe zij het aanpakt. Onder haar leiding blijven we de financiële huisarts van Stolwijk."

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }