Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Floris Bakker

Zorgen aan 'overkant' over overlast Salmsteke

  •   1102 keer gelezen

LOPIK/AMEIDE • Inwoners van Ameide zijn bang voor (geluids)overlast door de nieuwe invulling van recreatieterrein Salmsteke bij Lopik.

Het doel is om bijvoorbeeld door de vestiging van horeca, meer evenementen en andere voorzieningen het recreatiegebied te exploiteren en kostendekkend te maken. In Ameide is men nu bang dat één en ander ten koste gaat van de rust.

Niet gehandhaafd
Een woordvoerder van de bezorgde inwoners stelt dat er nu al overlast is. "In het verleden hebben we de gemeenten Zederik en Lopik regelmatig benaderd en gevraagd maatregelen te treffen. Zonder enig resultaat. Er wordt totaal niet gehandhaafd, terwijl er sprake is van illegale feesten, drugsgebruik, brandstapels en barbecues die 's avonds en 's nachts in de zomer voor geluidsoverlast zorgen."

De inwoners van Ameide zijn volgens de bezorgde bewoners tot voor kort niet bij de ontwikkelingen betrokken. "Bij toeval kwam één van ons er enige tijd geleden achter wat er speelde. Het is voor ons niet te begrijpen dat er vanuit het Recreatieschap niets aan de huidige overlast gedaan wordt. Nu worden er zelfs nieuwe, door commercie ingegeven, ideeën ingebracht die de overlast voor bewoners en omliggende natuurgebieden verder zullen vergroten."

Festivalterrein
Ralph Gaastra, omgevingsmanager projectteam Uiterwaard, begrijpt de zorgen van de inwoners van Ameide. "Naast het festival Nog Harder Lopik willen we nog enkele evenementen toestaan. Maar het wordt zeker geen festivalterrein. De komst van horeca die het jaar rond open is, is wel een wens. Er wordt nog onderzocht wat de behoefte in de markt is en wat er mogelijk is. De effecten van de plannen gaan we in beeld brengen met een inschatting of het vergunbaar is."

Hij spreekt de hoop uit dat de horeca aan de sociale controle een bijdrage kan leveren. "Dat zou een gunstig effect op de illegale activiteiten kunnen hebben. We willen het overleg met de bezorgde inwoners van Ameide blijven voeren. Ik heb hen ook geattendeerd op onze nieuwsbrief."

Geurt Mouthaan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }