Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Hans Capel krijgt de gemeentelijke erepenning in zilver.
• Hans Capel krijgt de gemeentelijke erepenning in zilver. (Foto: Gemeente Lopik)

Burgemeester Laurens de Graaf: ‘Delen is het nieuwe hebben’

  •   250 keer gelezen

LOPIK • Wat burgemeester Laurens de Graaf betreft is 'delen het nieuwe hebben'.

 "Mensen lenen spullen uit via buurtapps, kleding krijgt een tweede leven, zoals in Lopik bij de ViaVia Weggeefwinkel, en er zijn deelauto's", sprak de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lopik. "Dit heeft een positieve invloed op het milieu en op elkaar: minder productie, minder afval, het bespaart kosten en men kan iets betekenen voor een ander. Inwoners en ondernemers staan niet stil. Gemeenschappen en samenlevingen ontwikkelen zich. Daar moeten wij als gemeente in mee bewegen."

Daarvoor is volgens De Graaf ander gedrag gewenst: "We hebben de neiging om wat voorzichtig en terughoudend te zijn, maar met wat creativiteit moet het lukken. Probeer dingen uit, fouten maken mag en leer van elkaar, want we hebben elkaar hard nodig. Door te delen hebben we goud in handen."

De burgemeester ging ook in op de incidenten tijdens nieuwjaarsnacht, waarbij vernielingen werden aangericht op het Koning Willem-Alexanderplein en hulpverleners werden belemmerd bij het uitoefenen van hun werk. "Dit is niet te tolereren. Samen met de politie gaan we dit evalueren."

Erepenning
Gemeentesecretaris Hans Capel nam tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst afscheid van de gemeente Lopik.

Na een dienstverband van maar liefst 37 jaar, waarvan de laatste tien jaar in de functie van gemeentesecretaris, ging hij op 10 januari officieel met pensioen.

De inwoner van Lopikerkapel kreeg van burgemeester De Graaf een erepenning in zilver van de gemeente Lopik opgespeld.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK