Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

'Ouders en scholen onmisbaar in aanpak drugs'

  •   347 keer gelezen
• Burgemeester Martijn Vroom.
• Burgemeester Martijn Vroom. (Foto: Marijke Verhoef)

KRIMPEN A/D IJSSEL • In de aanpak van drugsproblemen in Krimpen aan den IJssel zijn ouders en scholen onmisbaar. Dat zei burgemeester Martijn Vroom maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak.

Verslaafde en gebruikende jongeren kunnen volgens Vroom rekenen op hulp van de gemeente, "maar dat heeft natuurlijk geen enkele zin als ouders en scholen niet óók een streep in het zand trekken. Want als de overheid de enige opvoeder wordt, komen we uit in Noord-Korea. Dus: samen sterk."

Vroom is voorstander van een strenge aanpak als het om drugshandel gaat. Als het nodig is worden dealers opgepakt en woningen gesloten. Hij vindt het kopen van een xtc-pilletje van een dealer niet zo onschuldig als het lijkt. ""daarmee houd je een drugsorganisatie in leven die ook banden heeft met mensenhandel, wapenhandel en witwassen. Onschuldig je 5 euro aan zo'n jochie op een scooter geven is er niet meer bij. Dan hóór je daarbij."

Ambulances
In zijn toespraak ging Vroom ook in op de zorgen die er bestaan over de aanrijtijden van ambulances. Het duurt nu vaak te lang om op de plaats van bestemming in Krimpen aan den IJssel te arriveren. Daarover zijn volgens de burgemeester in oktober vorig jaar 'stevige woorden' over gewisseld met de leiding van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dat heeft geholpen. Zo kreeg de ambulancepost Capelle een upgrade, zodat daar sneller een nieuwe wagen staat opgesteld als de ambulance is opgeroepen. "Dat zien we al direct terug in de opkomstcijfers van november en december", stelt Vroom tevreden vast.

Er komt nog wel een onderzoek naar de oorzaken van de overschrijding van de aanrijtijden. 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK