Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: PR

Excursie door de Krimpenerhout

  •   151 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Wie meer wil weten over de werkzaamheden die Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland in de Krimpenerhout laat uitvoeren, kan woensdag 16 januari mee op excursie door het recreatiegebied.

De komende tijd wordt er onder meer gewerkt aan een nieuw entreegebouw. Het gaat om een open ontmoetingsgebouw met schuin dak dat past in de omgeving. Op het dak komt een groene begroeiing zodat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Voor een betere waterkwaliteit van de surfplas wordt vanaf eind januari de boden van de plas afgedekt met een laagje zand. Vanaf de kade brengt de aannemer via lange pijpen het zand naar een bootje op de plas. Het zand wordt geleidelijk in de surfplas gesproeid zodat het langzaam naar beneden kan dwarrelen. Daar sluit het de bodem af zodat het fosfaat dat daarin zit opgeslagen niet meer vrij kan komen. Daarmee wordt de belangrijkste voedingsstof voor algengroei aan banden gelegd.

Genieten
De werkzaamheden aan de surfplas worden in het voorjaar afgerond zodat bezoekers het hele recreatieseizoen weer op en aan het water kunnen genieten. De overige werkzaamheden kunnen uitlopen tot september volgend jaar. Tijdens de werkzaamheden kunnen delen van paden tijdelijk zijn afgezet. Dit staat in het gebied duidelijk met borden aangegeven.

Tijdens de excursie geven een boswachter van Staatsbosbeheer en de aannemer tussen 15.00 en 16.30 uur uitleg over alle werkzaamheden. Startpunt van de rondleiding is het bouwbord bij de hoofdingang van de Krimpenerhout. Wie mee wil, kan een e-mail sturen naar: kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK