Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• In 2019 daalde het aantal huisuitzettingen in de Krimpenerwaard.
• In 2019 daalde het aantal huisuitzettingen in de Krimpenerwaard. (Foto: 123rf.com)

QuaWonen: Minder huisuitzettingen in 2018

  •   280 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het aantal huurders van QuaWonen dat een sociale huurwoning wordt uitgezet, is vorig jaar gedaald naar 4. In 2017 ging het nog om 10 mensen.

Meestal is een huurachterstand reden om een huurder het huis uit te zetten. het blijkt dat het voor een huurder lastig is om een huurachterstand van meer dan een maand in te lopen. Daarom grijpt QuaWonen snel in als er sprake is van grote betalingsachterstanden, om uiteindelijk huisuitzetting te voorkomen.

Betalingsregeling
De corporatie zoekt direct contact met huurders die hun huur niet betalen, om te achterhalen waarom er nog niet is betaald. "Mogelijk kan een betalingsregeling uitkomst bieden", verklaart een woordvoerder van QuaWonen. "Als er meer aan de hand is, kunnen wij doorverwijzen naar een hulpinstantie." QuaWonen wil in het nieuwe jaar haar aanpak verder verbeteren. Te denken valt aan een meer gerichte benadering van 'kwetsbare' huurders, of maatwerk-oplossingen bij zeer langlopende en onoplosbare huurachterstanden.

Eerder sloot de corporatie met de gemeente Krimpenerwaard, zorgorganisaties en andere corporaties een convenant af om huisuitzettingen te voorkomen. Dit convenant moet ervoor zorgen dat probleemsituaties nog eerder worden gesignaleerd en opgepakt. De gemeente heeft de regierol. Huurders die plotseling in ernstige problemen komen, bijvoorbeeld als gevolg van baanverlies of scheiding, wil QuaWonen op een praktische manier helpen. "Dit alles binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt", benadrukt de woordvoerder.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK