Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jos de Nood kreeg uit handen van burgemeester Martijn Vroom de Guldemont-oorkonde 2018 uitgereikt.
• Jos de Nood kreeg uit handen van burgemeester Martijn Vroom de Guldemont-oorkonde 2018 uitgereikt. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Jos de Nood is 'Krimpenaar van het Jaar'

  •   267 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Jos de Nood is uitgeroepen tot 'Krimpenaar van het Jaar 2018'. Hij ontving de onderscheiding maandagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uit handen van burgemeester Martijn Vroom.  

De Nood krijgt de prijs, de zogenaamde Guldemont-oorkonde, omdat hij zich al jaren verdienstelijk maakt voor de Krimpense samenleving. Hij is initiatiefnemer en coördinator van de 'Vrienden van het Zwaneneiland'. Deze vrienden zetten zich in om het Zwaneneiland, de Vijverlaan en Heemlaan te onderhouden. Zo ontstaat er meer diversiteit in de flora en fauna van dit gebied. "Dit bereikt Jos met zijn vrijwilligers door het knotten van wilgen, slootkantenonderhoud, onderhoud aan paden, broedhopen en het afruimen van gras voor verschraling", verklaarde Martijn Vroom. "Jos de Nood betrekt ook inwoners en scholen bij de activiteiten op het Zwaneneiland. Ook onderhoudt hij het plantsoen nabij zijn woning en komt hij met initiatiefvoorstellen voor het beheer van de natuur in Krimpen aan den IJssel."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK