Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Entree van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel.
• Entree van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel.

Norovirus uitgebroken in zorgcentrum Crimpenersteyn

  •   2433 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel heerst sinds enkele dagen het norovirus. Twee afdelingen zijn uit voorzorg gesloten.

De instelling heeft - volgens protocol - de nodige maatregelen getroffen, met name rond de hygiëne. Zo moeten bewoners, bezoekers en medewerkers vaker hun handen wassen. Medewerkers dragen ook mondkapjes en handschoenen tijdens hun werk. Mensen mogen zo min mogelijk op verschillende afdelingen komen, om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. 

Groepsactiviteiten
Het norovirus lijkt op buikgriep, met klachten als overgeven en diarree. Het is een hardnekkig en zeer besmettelijk virus. Reden voor Crimpenersteyn om alle groepsactiviteiten per direct te schrappen. Wel mogen bewoners bezoek ontvangen, "maar aan bezoekers vragen wij wel om zo min mogelijk door het gebouw te lopen", verklaart locatiemanager Astrid Poutsma.

Zij kan nog niet zeggen hoe lang de maatregelen blijven gelden. "Als iemand ziek is geweest, moet diegene 48 uur klachtenvrij zijn. Als iedereen van een afdeling dat is, kan die afdeling weer open." Ze hoopt dat maandag alles weer achter de rug is, "maar ik houd nog even een slag om de arm. Het is een hardnekkig virus dat niet zomaar is verdwenen."   

Vervelend
Volgens Poutsma heerst er geen onrust onder de bewoners. "Het is uiteraard wel erg vervelend. En het duurt al even. De eerste ziektegevallen waren net voor de jaarwisseling. Op oudejaarsdag hadden we oliebollen gebakken voor de bewoners, maar niemand had er zin in."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK