Afbeelding

Tussenlanen (Bergambacht) baalt van sluipverkeer

Algemeen 1.276 keer gelezen

BERGAMBACHT • Met borden bij de ingang van de boerderij wijst Nelke Schmidt, woonachtig aan de Tussenlanen 20 C in Bergambacht, op het soms roekeloze rijgedrag op de smalle plattelandsweg.

"Spelende en fietsende kinderen lopen gevaar. Diverse ouders willen daarom aandacht voor dit hardnekkige probleem", zegt ze.

Wethouder Bert Bening van de gemeente Krimpenerwaard heeft begrip voor de spontane actie. Hij is van mening dat er tegenwoordig te hard wordt gereden op polderwegen. Bening heeft de kwestie inmiddels aangekaart bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, dat de weg beheert.

De route wordt vooral gebruikt door sluipverkeer uit Vlist en Polsbroek. Zo omzeilen automobilisten de kruispunten in Schoonhoven en Bergambacht. Intussen fietsen er op dezelfde route ruim tachtig kinderen naar de basisscholen De Ark en de Kiezel en Kei in Bergambacht. "Er ontstaan gevaarlijke situaties. We willen uiteraard ongelukken voorkomen", zegt Nelke Schmidt.

Zelf eindigde ze bijna in de sloot, toen ze door een buitenspiegel van de auto van een gehaaste dame werd geraakt. "Ik viel van m'n fiets en heb daarna woedend het portier opengerukt. Ik kon me nog net inhouden. Je moet er niet aan denken als een kind op die manier in de berm wordt geslingerd."

Zij is niet de enige die zich zorgen maakt. Mariëlle Oudenes heeft al eens eerder aan de bel getrokken. "Ik heb het hoogheemraadschap gewezen op de gevaren van deze smalle weg. Er zijn toen enkele metingen verricht. De maximumsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. De gemiddelde snelheid bedroeg 63,5 kilometer. Dat verschil was toen te weinig om maatregelen te treffen."

Ook Marianne Stijsiger vreest voor ongelukken. "Ik ben altijd weer blij als ze heelhuids thuiskomen."

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wil meedenken over suggesties van bewoners. "Dit nemen we uiterst serieus", zegt een woordvoerster.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden