Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven

Hulde voor 60 jaar brandweerervaring

  •   218 keer gelezen

stolwijk • Het vrijwillige brandweerkorps van de post Stolwijk heeft zaterdag op bijzondere wijze afscheid genomen van twee van haar trouwste leden.

Harry Blokland en Arie van Zwienen zeiden beiden na ruim dertig jaar actief te zijn geweest binnen het korps hun brandweercarrière vaarwel. Deze bijzondere prestatie was voor de koning voldoende reden om het duo te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Roel Cazemier was zelf naar de kazerne in Stolwijk gekomen om de brandweermannen de bijbehorende versierselen op te spelden. Naast deze bijzondere hulde was er vanzelfsprekend ook dank vanuit de veiligheidsregio en de directe collega's. Directeur van de veiligheidsregio Hans Zuidijk noemde Blokland en Van Zwienen 'brandweermannen in hart en nieren'. "Dag in-dag uit paraat staan om je medemens of dieren uit moeilijke situaties te redden of bij te staan, dat vraagt nogal wat. Maar Harry en Arie hebben dat ruim drie decennia met volle overtuiging gedaan. Hulde!"

In hun gezamenlijke afscheidsspeech keken de twee brandweercollega's vooral terug op een fijne tijd binnen het korps. Beiden herinneren zich aangrijpende momenten die zij hun verdere leven niet zullen vergeten. Maar uit een korte uiteenzetting van de ruim 1.500 uitrukken (!) die beide heren hebben gehad, staat voor zowel Harry als Arie vooral de collegialiteit binnen het korps voorop: "Natuurlijk zijn niet al die uitrukken goed afgelopen en hebben we verdrietige gebeurtenissen meegemaakt, maar ook de vele hilarische momenten maken het vak van brandweerman zo boeiend."

Adri Verhoeven

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK