• Paul Derrez nam de cheque in ontvangst namens winnaar Peter Bauhuis.
• Paul Derrez nam de cheque in ontvangst namens winnaar Peter Bauhuis. Rob Glastra Fotografie

Peter Bauhuis wint Schoonhoven Silver Award 2018

Algemeen 407 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Peter Bauhuis uit München is winnaar geworden van de Schoonhoven Silver Award 2018. Zijn object 'Policast' viel het meest in de smaak bij de jury.

Galeriehouder en zilversmid Paul Derrez nam vrijdag namens Bauhuis de prijs in ontvangst uit handen van cultuurwethouder Bert Bening. Het gaat om een cheque van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door de gemeente Krimpenerwaard waar zilverstad Schoonhoven deel van uit maakt.

De jury roemde de werkwijze van Bauhuis. Die gebruikte één van de oudste technieken, de verloren 'wastechniek', voor het maken van zijn ontwerp. 'Het ontwerp is aan de ene kant prachtig rauw, onafgewerkt en herinnert ons aan archeologische vondsten. Aan de andere kant omarmt het een zeer moderne uitstraling, met duidelijke aandacht voor de vorm en de vierkante delen van de vorm. In alles een inspirerend stuk.'

Young Professional Award
Voor het eerst in de geschiedenis van de Schoonhoven Silver Award werd er ook een Young Professional Award uitgereikt voor deelnemers onder de 30 jaar. Sheng Zhang won met 'Inside out' deze award die mogelijk is gemaakt door Zadkine en Vakschool Schoonhoven. Een eervolle vermelding was voor David Huycke en de aanmoedigingsprijs Young Professionals voor Oscar Saurin. Beide kregen een kilo zilver gedoneerd door Herens & Herens.

De Schoonhoven Silver Award 2018 is inmiddels de zevende editie van de internationale competitie voor edelsmeedkunst. Met de Schoonhoven Silver Award wil het Zilvermuseum zilversmeden, ontwerpers en beeldend kunstenaars uitdagen op artistiek en technisch niveau. Alle inzendingen zijn te zien in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

• Het winnende ontwerp 'Policast'.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden