Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Boswachter Kees Kool op de plek waar het sprookjesfiguur komt te staan.
• Boswachter Kees Kool op de plek waar het sprookjesfiguur komt te staan. (Foto: aangeleverd)

Staatsbosbeheer: bedenk sprookjesfiguur voor in het Loetbos

  •   510 keer gelezen

LEKKERKERK • Staatsbosbeheer nodigt kinderen van alle lagere scholen in de Krimpenerwaard uit om een sprookjesfiguur te ontwerpen. Het beste idee wordt uit hout gesneden en krijgt een plek in het Loetbos in Lekkerkerk.  

In opdracht van Groenalliantie Midden-Holland ondergaat het Loetbos momenteel een metamorfose. Zo komen er nieuwe wandelroutes, speelplekken en zitelementen. Ook komt er een duidelijk herkenbare entree en wordt er een grote mol geplaatst die fungeert als landart. Alle aanpassingen zijn nodig om het recreatiegebied aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Vooral voor gezinnen met kinderen is er straks veel meer te beleven, doen en zien.

Onderdeel van de plannen is een levensgroot sprookjesfiguur uit hout. Krimpenerwaardse Kinderen in de basisschoolleeftijd mogen hiervoor suggesties insturen. Het liefst ontvangt de boswachter Kees Kool een duidelijke omschrijving of tekening van het gewenste sprookjesfiguur en misschien wel een passende naam. Uit alle inzendingen kiest de boswachter een figuur die het beste past bij het Loetbos. Ideeën voor het sprookjesfiguur kunnen tot 1 december worden ingestuurd. Dat kan via: via kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK