Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ton van Beek met zijn vrouw en burgemeester Laurens de Graaf.
• Ton van Beek met zijn vrouw en burgemeester Laurens de Graaf. (Foto: Leo Bennis)

VV Cabauw-vrijwilliger Ton van Beek koninklijk onderscheiden

  •   467 keer gelezen

CABAUW • Ton van Beek is donderdagavond in de kantine van vv Cabauw gehuldigd voor zijn vele vrijwillige werkzaamheden voor de voetbalvereniging en Gemiva. Burgemeester Laurens de Graaf beloonde de trouwe vrijwilliger met een koninklijke onderscheiding.

Van Beek, voorheen werkzaam als veiligheidskundige bij QBuild Reco Herstel en inmiddels gepensioneerd, zet zich al jaren in voor vv Cabauw.

Voorzitter
Sinds 1986 was hij bestuurslid en een periode voorzitter van de actieve dorpsclub.  Daarnaast was hij (jeugd-)trainer en coach, alsmede grens- en scheidsrechter en lid van diverse bouwcommissies. Hij coördineerde en begeleidde alle nieuwbouw- en verbouwingsprojecten, waaronder de kleedkamers, begeleidde de bouw van de tribune en organiseerde de uitbreiding van het verenigingsgebouw.

Als voorzitter verbeterde Van Beek de structuur van de jeugdafdeling onder leiding van de technische commissie. Daarnaast maakte hij zich sterk voor een gelijke behandeling van het meisjes- en damesvoetbal. Hierdoor heeft de vereniging inmiddels de grootste damesafdeling van de regio. Hij maakte zich ook sterk voor het verplaatsen van het parkeerterrein, waardoor de veiligheid op het complex is vergroot.

Tegenwoordig zet Van Beek zich met name in voor de Stichting SportPark Cabauw. Hij startte de stichting na het gemeentelijk besluit om te stoppen met het financieren en beheren van de sportvelden. Hij is lid van het projectteam ten behoeve van de uitbreiding van het trainingsveld en de verlichting langs het hoofdveld. Daarnaast is hij actief in de fondsenwerving en de werving van vrijwilligers.

Gemiva
Ook voor Stichting Gemiva SVG-Groep in Schoonhoven is Van Beek actief. Hij bezoekt en begeleidt een drietal cliënten met een verstandelijke beperking. Tenslotte helpt hij bij activiteiten, excursies en klusjes.

Dit alles was reden voor burgemeester Laurens de Graaf om Ton Van Beek tijdens de algemene ledenvergadering in de kantine van vv Cabauw te verrassen met een koninklijke onderscheiding. Van Beek werd hierbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK