Afbeelding

Kiba BV Bergambacht failliet; onzekerheid voor werknemers

Algemeen 3.971 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het Bergambachtse productiebedrijf Kiba BV is sinds dinsdag failliet. De twintig medewerkers staan op straat. Het bedrijf Alpro uit Valkenswaard, dat het werk aanleverde, ging vorige week ten onder.

De schok was groot bij de Kiba-medewerkers toen zij vorige week hoorden dat hun werkgever, waar meer dan de helft van het personeel al 25 jaar of langer werkte, op het punt stond om failliet te gaan. Een curator gaat vanaf vandaag (woensdag) aan de slag om te proberen te redden wat er te redden valt.

Onbegrijpelijk
"Het is voor mij onbegrijpelijk, dat Kiba in deze tijd failliet is gegaan," zegt een van de medewerkers, die niet met naam genoemd wil worden. "Kiba is gespecialiseerd in productie en montage van kunststof ramen, deuren en kozijnen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De bouw floreert en wij zijn zonder werk. Erg wrang voor ons. Op het hoofdkantoor is geïnvesteerd in onder meer een nieuw computersysteem, maar dat liep 'voor geen meter'."

Het faillissement kwam niet als een volslagen verrassing: "We zagen het helaas aankomen. Het kantoorpersoneel in Bergambacht verdween en alles liep via Alpro. Een van de directeuren van dat bedrijf heeft overigens zijn stinkende best gedaan om een overname mogelijk te maken, maar dat is dus niet gelukt. In een doorstart heb ik niet veel vertrouwen. Het UWV staat de komende 13 weken garant voor onze salarissen. Een namenlijst van de medewerkers is naar twee uitzendbureaus gestuurd. Ik wacht rustig af."

Wim Kroone
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden