• Wethouder Arjan Neeleman proost met Eline op de ingebruikname van de nieuwe kano's.
• Wethouder Arjan Neeleman proost met Eline op de ingebruikname van de nieuwe kano's. Foto: wijntjesfotografie.nl

Kano's voor Krimpense waterscouts

Algemeen 491 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Scouting Jan Willem Friso (JWF) is acht Canadese kano's rijker. De vaartuigen werden zaterdag officieel in gebruik genomen.

Eline, één van de zeeverkenners, mocht de kano's dopen door er een glas (alcoholvrije) champagne overheen te gooien. Dat deed zij onder toeziend oog van een groot aantal aanwezigen.

De waterscoutinggroep wilde al langer de kano's aanschaffen, met name voor de groep dolfijnen (scouts in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar oud). Tot voor kort leerden zij in de lelievletten de theorie en praktijk van roeien, wrikken en zeilen. Om de overstap en aansluiting van de dolfijnen naar de zeeverkenners makkelijker te maken, bestond de wens om vaker en makkelijker het water op te kunnen gaan. De zware lelievletten zijn lastig te hanteren door de dolfijnen.

Door giften van sponsors en het voeren van financiële acties door leden, wist de JWF genoeg geld bij elkaar te brengen om acht Canadese kano's en accessoires te kopen. Naast dat de dolfijnen vaker het water op kunnen gaan met deze kano's, is het ook een mooie aanvulling op het bestaande vaarprogramma voor de zeeverkenners (11 tot en met 15 jaar) en wilde vaart (15 tot en met 18 jaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden