Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven
fotoreportage

Veel belangstelling voor eerste Veiligheidsdag Krimpenerwaard

  •   934 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Zien hoe de politie met behulp van politiehonden een 'boef' vangt, een kijkje nemen in een ambulance of voor het eerst in je leven spuiten met een echte brandweerslang.

Het was zaterdag allemaal mogelijk op het terrein van de vrijwillige brandweer in Bergambacht. Bovendien waren naast de politie, brandweer en de ambulancedienst nog tien partners aanwezig die werkzaam zijn op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Krimpenerwaard.

Rond 11.00 uur was het aan burgemeester Cazemier om de Veiligheidsdag officieel te openen. Ondanks de aanwezigheid en inzetbaarheid van de vele hulpdiensten gaf hij de bezoekers een belangrijke boodschap mee: "Denk goed na voordat je iets doet, zowel thuis, op school als op de openbare weg. Ja, er zijn hulpdiensten, maar we moeten ons bewust worden van onze eigen rol met betrekking tot veiligheid. Die voorlichting willen de hulpdiensten ons vandaag op deze eerste Veiligheidsdag graag geven."

Direct na zijn korte speech was het echter de boodschapper zelf die door een 'crash' in moeilijkheden raakte. De vele aanwezigen konden daarna live meemaken dat, dankzij vakkundig en kordaat optreden van de toegesnelde hulpdiensten, de burgemeester weer in goede gezondheid uit zijn benarde positie werd bevrijd.

En dat het niet alleen mensen zijn die dag en nacht voor onze veiligheid in touw zijn, werd duidelijk tijdens het optreden van de hondenbrigade van de politie-eenheid Den Haag. Op afroep zijn 24/7 speciaal getrainde viervoeters inzetbaar om politiemensen in benarde situaties te ondersteunen of met hun geweldige reukvermogen verdachten staande te houden.

Ook jongere bezoekers van de Veiligheidsdag kwamen volop aan hun trekken. Bijvoorbeeld met een tochtje in de reddingsboot van de Goudse Reddingsbrigade of door op een politiemotor plaats te nemen.

Adri Verhoeven

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK