• Nieuwe voorzitter Jaap van der Laan.
• Nieuwe voorzitter Jaap van der Laan. Foto: Jan Timmer

WaardZaam organiseert symposium: 'De ander te groen af zijn'

Algemeen 471 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • WaardZaam is volop in beweging. De club van en voor duurzame ondernemers uit de Krimpenerwaard organiseert dinsdag 30 oktober het symposium 'De ander te groen af zijn' en heeft in de persoon van Jaap van der Laan een nieuwe voorzitter.

Van der Laan kwam, nadat hij, in zijn hoedanigheid van 'gastheer van de Krimpenerwaard' een lezing had gehouden over duurzaamheid, in contact met Monique Moree, procescoördinator van WaardZaam.

"Zij vertelde me dat WaardZaam een nieuwe voorzitter zocht en vroeg me of ik me kandidaat wilde stellen. Dat heb ik gedaan..."

Van der Laan geldt als een architect die zijn ideeën over wonen en werken al sinds jaar en dag vorm geeft in gebouwontwerpen waarin duurzaamheid en gezondheid worden vertaald in organische en functionele vormen. "In de jaren tachtig werd ik nog regelmatig uitgelachen als ik deze onderwerpen op tafel bracht", zegt hij. "Maar dat is verleden tijd. De wereld wordt rijp voor duurzaam. In die zin is mijn voorzitterschap van WaardZaam goed getimed. Want zeker ook in de Krimpenerwaard liggen mooie en interessante uitdagingen voor inwoners en ondernemers."

Tijdens het WaardZaam-symposium van 30 oktober in de duurzaam verbouwde bedrijfskantine van De Vries en Verburg te Stolwijk krijgen de WaardZaam-partners een interessant programma voorgeschoteld met onder anderen oud-weerman en ondernemer Reinier van den Berg als gastspreker.

"Hij gaat vertellen welke duurzame keuzes hij maakt als ondernemer, hoe deze bijdragen aan (financiële) winst en hem voorsprong geven op de concurrentie", vertelt Monique Moree. "Ook houden verschillende nieuwe deelnemers aan WaardZaam een pitch over hun bedrijf en kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops, zoals duurzaam bankieren en het verduurzamen van bedrijventerreinen. Omgevings Dienst Midden-Holland gaat in de Krimpenerwaard met een pilot beginnen en vertelt daarover."

Rondleidingen door het pand van De Vries & Verburg en nieuwe WaardZaam-deelnemer Orvion én de mogelijkheid om te netwerken maken het plaatje compleet. Voor meer informatie en aanmelding: http://www.waardzaam.nl

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden