Afbeelding

Bedrijven peilen interesse glasvezel

Algemeen 477 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Grootschalige aanleg van glasvezel voor sneller internet lijkt mogelijk in het buitengebied van de gemeente Krimpenerwaard nu twee bedrijven en een investeerder zich hebben gemeld bij wethouder Jan Vente. Zij gaan eerst de interesse peilen bij belangstellenden.

Daarmee komt een oplossing voor een knellend probleem dichterbij. De gemeenteraad heeft het college van B en W vorig jaar opdracht gegeven de communicatie drastisch te verbeteren. De bedrijven willen eerst peilen hoeveel animo er bestaat voor glasvezel. Wanneer minimaal 50 procent van de adressen in het buitengebied zich wil abonneren, gaat de aannemer aan de slag.

Convenanten
Volgens Vente zijn beide marktpartijen gespecialiseerd in glasvezel voor buitengebieden en hebben ze eerder convenanten gesloten met onder andere Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Woerden, Oudewater en Stichtse Vecht. Ook de gemeente Krimpenerwaard wil de uitgangspunten voor de 'uitrol' van glasvezel vastleggen in een overeenkomst.

"Er zijn meer bedrijven die glasvezel kunnen aanleggen, maar minder grootschalig dan de twee betrokken ondernemers. Daarom willen we met hen in zee."

De wethouder, die zelf een matige ontvangst heeft in zijn woning in Berkenwoude en zich voor mobiele telefoongesprekken naar de zolder moet begeven, geeft aan dat het inschrijven bij de aanbieder na deze zomer staat gepland.

"De komende inschrijfcampagne bepaalt het succes. De twee bedrijven zijn elkaars concurrent, maar hanteren gezamenlijk een vragenlijst." Als de interesse groot genoeg is, kunnen de eerste aansluitingen medio 2019 gereed zijn. Op grond van de Telecomwet is de gemeente verplicht beide kabelaars toe te laten.

Pieter van der Laan

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden