• De Lopikse buurvrouwen Bea en Marit met hun kinderboek.
• De Lopikse buurvrouwen Bea en Marit met hun kinderboek.

Buurvrouwen presenteren kindervoorleesboek 'Een tweede thuis voor Tim en Tess'

Algemeen 1.485 keer gelezen

LOPIK • Het was een proces van enkele jaren, dat vrijdag werd afgesloten met een heuse boekpresentatie. Bea van der Meulen en Marit Geurts willen met hun kindervoorleesboek 'Een tweede thuis voor Tim & Tess' in een lacune voorzien.

"Het boek geeft op een laagdrempelige manier weer wat er gebeurt bij een echtscheiding", leggen de Lopikse buurvrouwen uit. "Vanaf het prille begin waarin papa en mama verliefd worden en niets liever willen dan samen een gezin starten totdat ze, na veel proberen, moeten erkennen dat ze te verschillend zijn om hun leven verder samen te delen."

Turtle Story
Het is een boek dat Bea eigenlijk had willen voorlezen aan haar zoon Thomas, die twee jaar oud was toen ze zelf in scheiding lag. "Tot mijn verbazing was zo'n boek er niet. Wel voor de wat oudere jeugd, maar niet voor kinderen in de jongste leeftijd. In mijn zoektocht kwam ik op internet op the Turtle Story uit, dat in mijn ogen de problematiek goed weergeeft.

Het verhaal in het kort: een land- en zeeschildpad trouwen met elkaar en krijgen twee kleine schildpadjes, Tim en Tess. De verschillen tussen papa en mama schildpad krijgen echter de overhand en ze groeien uit elkaar. Tot wanhoop van Tim en Tess, die de wijze raad inschakelen van een bosuil…

Vertalen
Bea: "Ik heb contact gezocht met de Amerikaanse schrijfster Janet Johnston met de vraag of ik het verhaal mocht vertalen naar het Nederlands. Daar kreeg ik onder bepaalde voorwaarden toestemming voor. Ik ben aan de slag gegaan, met 'Een tweede thuis voor Tim & Tess' als resultaat. Daarbij heb ik het oorspronkelijke verhaal op enkele punten iets gewijzigd."

De finishing touch kwam van de hand van Marit Geurts, die drie huizen verderop woont aan de Lopikse Meeuwenlaan. "Ik maakte al hobbymatig illustraties voor kaarten en dergelijke", licht ze toe. "Toen Bea mij benaderde was ik heel enthousiast, maar vond ik het ook wel spannend. Tekenen voor iemand anders, kon ik dat wel?"

Ja dus, blijkt bij het doorbladeren van het compacte en kleurrijke boekje. "Na maanden van schaven aan zowel tekst als tekeningen vonden we dat we het verhaal moesten uitgeven. Daarbij hebben we gekozen voor Boekscout", aldus de creatieve buurvrouwen.

Veel geld zullen ze niet aan 'Een tweede thuis voor Tim & Tess' verdienen, weten ze als geen ander. "Dat is ook niet onze insteek", besluiten ze. "We willen dat zoveel mogelijk mensen weten van het bestaan van het boekje, zodat ouders en kinderen er hun voordeel mee kunnen doen. De kern van ons verhaal is: wat er ook gebeurt tussen de ouders, de liefde voor de kinderen verandert niet. Die liefde is onvoorwaardelijk."

'Een tweede thuis voor Tim & Tess' is à 15,99 euro verkrijgbaar in de boekhandel (o.a. bij The Read Shop in Lopik) en via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8807) Meer informatie via Facebook: 'Buuf & Boek'.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden