• Bestuurders van de provincie Zuid-Holland en de twee gemeenten in de Krimpenerwaard voor het raadhuis in Krimpen aan den IJssel.
• Bestuurders van de provincie Zuid-Holland en de twee gemeenten in de Krimpenerwaard voor het raadhuis in Krimpen aan den IJssel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Werkbezoek provinciebestuur aan Krimpen en Krimpenerwaard

Algemeen 579 keer gelezen

REGIO • Het Zuid-Hollandse college van Gedeputeerde Staten bracht dinsdag een werkbezoek aan de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

Na de ontvangst in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek bezochten de gedeputeerden en Commissaris van de Koning Jaap Smit in groepjes verschillende plekken in de twee gemeenten. Zo kregen gedeputeerden Jeannette Baljeu en Adri Bom-Lemstra al wandelend een toelichting op de vernieuwing van het dorpshart in Krimpen aan de Lek. Hans Verloop, voorzitter van het bouwcomité, sprak met de gedeputeerden over zijn ervaringen en het belang van het behoud van voldoende inwoners voor de middenstand.

Grote kruising
Ook in Krimpen aan den IJssel was aandacht voor de centrumontwikkeling aldaar. De komende jaren moet daar nog het nodige gebeuren: de vernieuwing van de grote kruising in combinatie met de sloop en nieuwbouw van de verouderde huurwoningen van QuaWonen, vernieuwing van winkelcentrum Crimpenhof en de opknapbeurt die staat gepland voor de omgeving rond De Tuyter.

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Floor Vermeulen woonden een presentatie over het innovatieve Leerwerkbedrijf bij. Bij Transportbedrijf Prins in Lekkerkerk hoorden ze hoe werkzoekenden na een werkleertraject aan de slag zijn gegaan als vrachtwagenchauffeur. Dit traject wordt uitgebreid naar meerdere functies. Op de scheepswerf van Gebr. Buijs Scheepsbouw in Krimpen aan den IJssel kregen ze een toelichting op het maritiem ecosysteem in het Stormpoldergebied. De Stormpolder is één van de maritieme 'hotspots' binnen de provincie Zuid-Holland. De komende jaren is en komt er ruimte voor vernieuwing en uitbreiding van leidende bedrijven zoals IHC en Gebr. Buijs Scheepsbouw.

Energietransitie
Gedeputeerden Rik Janssen en Han Weber werden bijgepraat over duurzaamheidsthema's in de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Beide gemeenten staan de komende jaren voor een grote opgaven in de transitie naar een aardgasvrije gemeente. De gemeente Krimpenerwaard wil daarnaast graag samen met de provincie een impuls geven aan de opwekking van duurzame energie in het gebied. In Krimpen aan den IJssel lichtte QuaWonen toe hoe ze als woningcorporatie werken aan een energie neutrale woningvoorraad.

Het werkbezoek werd afgesloten in het raadhuis in Krimpen aan den IJssel met een debat over de bereikbaarheid van de regio.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden