Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Afscheidnemende badmintontrainer Jan Timmer in de hoofdrol

Sportt 2.317 keer gelezen

LEKKERKERK • Hij schoot even vol toen de 86-jarige Riet Lok sporthal De Bakwetering betrad. Jan Timmer zag zijn trainster, die hem de liefde voor het badminton had bijgebracht, na jaren terug.

"Zij stond bij BC Capelle met haar echtgenoot San Lok aan de wieg van het beoefenen van mijn geliefde sport. Zoiets blijft je altijd bij", legde het feestvarken uit.

Het was sowieso een emotionele avond voor de 57-jarige badmintontrainer van BC Lekkerkerk, die het na 22 jaar welletjes vindt. Zijn zoon Maarten had in het geheim diverse oud-spelers, speelsters en collega's uit de badmintonwereld opgetrommeld om het afscheid van pa glans te geven.

Het was een hele toer om dat onder de pet te houden, gaf de organisator toe. Het resultaat was een imitatie van het destijds populaire televisieprogramma 'In de hoofdrol' van Mies Bouwman. Steeds dook iemand op, die warme herinneringen koesterde aan het spelen met of trainen van Timmer. Foto's uit een ver verleden en artikelen uit vergeelde kranten werden vol trots getoond. Tegelijkertijd werd het Jan Timmer-toernooi gehouden voor alle leden en bekenden.

De naamgever wist tot vrijdagavond van niets. Hij werd opgepikt uit het Huisje van de Zeeuw, waar hij juist van plan was om de bijeenkomst van de businessclub van voetbalvereniging Lekkerkerk te bezoeken. "Ik sta paf. Ik vond het wel raar dat er dinsdagavond na de laatste trainingsavond niemand iets zei over mijn afscheid. Het leek wel of iedereen dat vergeten was."

Streven
Jan Timmer begon zijn trainersloopbaan op 16-jarige leeftijd bij SVK in Krimpen aan den IJssel, omdat zijn zus geen zin had in dat klusje. "Ik vond het een uitdaging om spelers beter te maken, ongeacht het niveau. Dat is altijd mijn streven gebleven."

Met BC Lekkerkerk promoveerde hij naar de landelijke vierde divisie. Hij had de 25 jaar vol kunnen maken, maar ziet daar van af.

"Je bent drie avonden per week in de hal. Ik stop nu op het moment dat anderen dat jammer vinden. Bovendien wil ik meer vrije tijd doorbrengen met mijn partner Arjenne. Misschien lukt het me nu ook om complete voetbalwedstrijden uit de Champions League te zien. Ik moest me altijd tevreden stellen met de tweede helft."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden