Afbeelding
Foto: Pieter van der Laan

Zorgen om verzakkende Leeghwaterstraat: ‘het is wachten op ongelukken’

Algemeen 2.381 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het is hem tot op heden niet gelukt om wethouder Ria Boere of burgemeester Roel Cazemier te spreken over de situatie in de Leeghwaterstraat in Schoonhoven. Daarom zoekt bewoner Hans Harms de publiciteit.

"Ik wil voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Onder meerdere tegels van het trottoir is het zand compleet weggeslagen. Als je opeens wegzakt tijdens je wandelingetje, kan je zomaar je been breken of je enkelbanden scheuren. Dat wens ik uiteraard niemand toe."

Harms heeft geen klachten over de ingrepen van de buitendienst van de gemeente Krimpenerwaard. "Als je belt komen de heren meteen met hun wagen. Dan wordt er een laagje zand aangebracht en de tegel weer op z'n plaats gelegd. Dat kun je echter als pleisterwerk omschrijven. Zo zijn er in de directe omgeving al acht gaten gevuld. Telkens doemt er een nieuwe sinkhole op. Daarom vereist deze situatie een grondige aanpak en daar wil ik de leden van het gemeentebestuur in een persoonlijk gesprek van overtuigen. Ik loop me nu op te vreten, omdat ik genegeerd word. Dit kan zo niet langer."

Zijn echtgenote Marianne kan zo enkele plekken aanwijzen die ze voor geen stuiver vertrouwt. "Normaal gesproken kijk je om je heen als je de deur achter je dichtslaat. Mijn blik is echter gericht op m'n voeten. Ik houd voortdurend het trottoir in de gaten. Ik moet er niet aan denken dat ik straks met een been omhoog zit."

Ze wonen hier sinds de oplevering van de woning in 1984. "We kennen de sores", zeggen ze. "Het is veengebied en het klinkt nog steeds in. De hoofdriolering blijft intact, maar daaromheen slipt voortdurend het zand weg. Er is ooit eens een weggezakte auto uit de straat getakeld. Meerdere bewoners zijn de afgelopen jaren met een voet of een been onder het plaveisel geschoten. Daarom moet er snel iets structureels gebeuren. Dat is onze boodschap."

Een woordvoerster van de gemeente stelt in een reactie: "Wij nemen de klacht van de heer Harms serieus en bellen hem voor een afspraak voor een gesprek met wethouder Boere."

Pieter van der Laan


Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden