• De 1-3 nederlaag tegen Velden 2 betekent dat Thor komende zaterdag in sportcentrum De Waard een driekamp moet afwerken met de nummers twee uit de derde divisie.
• De 1-3 nederlaag tegen Velden 2 betekent dat Thor komende zaterdag in sportcentrum De Waard een driekamp moet afwerken met de nummers twee uit de derde divisie. Foto: wijntjesfotografie.nl

Voleco promoveert naar derde divisie; degradatiewedstrijden voor Thor-dames

Sport 810 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voleco-trainer William Hazenbroek heeft het toch voor elkaar: zijn piepjonge damesteam werd kampioen van de promotieklasse door 4-0 winst op Erasmus en stapt over naar de derde divisie van de nationale competitie.

Daarvoor moest alles kloppen op de laatste competitiedag. Voleco moest met maximale cijfers winnen van Erasmus en lijstaanvoerder Volley2B moest twee punten verspelen tegen Van Daal/DS 3. Dat gebeurde precies, waardoor Voleco zich zaterdagavond op het feest kon storten in De Drie Maenen.

De Ouderkerkse formatie wacht nu op versterking om met het jonge team door te kunnen stoten naar de hogere regionen. Het was een adembenemend slot voor Voleco en de trouwe aanhang. Bijna ging het mis in de laatste wedstrijden, maar alles kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht.

Degradatie
Verdriet was er bij de heren van City Bril Krimpen. Voorheen was dit één van de sterkere eerste divisieploegen, maar door het stoppen van twee routiniers (Theo Douma en Armand van den Bos) en het plotselinge vertrek van Thomas Boerefijn naar VCN keek coach Wim Bruijn tegen een gehavende selectie aan. Uiteindelijk kon deze groep het niet bolwerken. Door een kansloze 4-0 nederlaag tegen Next Volley Dordrecht degradeert VCK naar de tweede divisie.

Eetcafé 't Centrum/Thor is veroordeeld tot het spelen van degradatiewedstrijden. De 1-3 nederlaag tegen Velden 2 houdt in dat Thor komende zaterdag in sportcentrum De Waard een driekamp moet afwerken met de nummers twee uit de derde divisie: Volley Tilburg 2 en Next Volley Dordrecht.

Dat wordt een hels karwei, omdat de Bergambachtse formatie hoge pieken afwisselt met diepe dalen. Trainer Wim Vogelzang: "Als je denkt dat je het lek boven hebt, maken we opeens domme fouten. Het is veel te wisselvallig. Daar lopen we het hele seizoen tegenaan."

Niettemin gaan Sieme Boom en Wim Vogelzang uit van een positief scenario. "We spelen in onze eigen hal. Dat moet een voordeel zijn." Thor moet beide wedstrijden winnen om in de tweede divisie te blijven.

Beslissingsduel
De dames van City Lens Krimpen kunnen voor een vrolijke noot zorgen als ze zaterdag in Sliedrecht het beslissingsduel tegen Voleco 2 winnen. Dan stomen ze door naar de promotieklasse. De heren van Voleco dalen af. De 1-3 thuisnederlaag tegen kampioen VCN 3 betekende terugkeer naar de promotieklasse.

Het damesteam van DOS was reeds gedegradeerd. De Schoonhovense oudjes besloten hun avontuur met een 4-0 nederlaag bij koploper Kalinko. Dames-2 neemt volgend seizoen de fakkel over. De heren van DOS vechten voor een plaats in de promotieklasse.

Het herenteam van Thor besloot het seizoen met een 3-2 zege op Zovoc uit Zoetermeer. Thor nam afscheid van spelverdeler Elmar Kleijn (27). "Het ging me tegenstaan. Mijn vrouw en ik werken de hele week en we hebben een dochtertje. Je moet prioriteiten stellen."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden