Afbeelding
Foto: ViWa Media

Huurdersbelang: ‘Liever seniorenwoningen in Stolwijk dan eengezinswoningen’

Algemeen 1.020 keer gelezen

STOLWIJK • Huurdersbelang Haastrecht, Stolwijk, Vlist pleit in een petitie voor het bouwen van 'patio-achtige beganegrond woningen' voor  senioren op de locatie van de te slopen woningen aan de Hoflaan/Bovenkerkseweg in Stolwijk.

De petitie is woensdag aangeboden aan woningcorporatie Groen Wonen Vlist,  het college van B&W en de gemeenteraad van de gemeente Krimpenerwaard.

"De bijna 500 leden van Huurdersbelang pleiten unaniem voor het alleen bouwen van seniorenwoningen aan de Hoflaan/Bovenkerkseweg in plaats van eengezinswoningen, zoals nu het plan van Groen Wonen Vlist is. Daar zijn er in Stolwijk al  genoeg van. Trouwens, binnenkort wordt in de Stolwijkse nieuwbouwwijk Bovenkerk al gestart met de bouw van veertien nieuwe eengezinswoningen", stelt Huurdersbelang-voorzitter Bas Noorlander.

Vervolgens: "Huurdersbelang vindt, geheel in overeenstemming met de Woonvisie van de gemeente Krimpenerwaard, dat er dicht bij het centrum, vlakbij bij de winkels, de zorgvoorzieningen en het openbaar vervoer alleen maar woningen voor ouderen gerealiseerd moeten worden."

Het nieuwe wijkje aan de Hoflaan/Bovenkerkseweg, 'gelegen op een bijzondere en kwetsbare plek, vlakbij de begraafplaats, vraagt om een rustige invulling in de vorm van bijvoorbeeld een Hofje', stelt Noorlander: "In deze wijk, die wij alvast 'Hofwijck' noemen, moet de woonomgeving- en -kwaliteit centraal staan voor de oudere Stolwijker die op een huurwoning is aangewezen."

Huurdersbelang roept Groen Wonen Vlist en de gemeenteraad Krimpenerwaard op te komen met een nieuw plan. "Een plan dat rekening houdt met onze wensen. Daarnaast willen we betrokken worden bij de planvoorbereiding en architectenkeuze. De huurders zijn tenslotte de nieuwe bewoners van 'Hofwijck'", besluit Noorlander.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden