Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Weydehoeck heeft zijn eigen vlinderhek

Algemeen 797 keer gelezen

LEKKERKERK • Op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk is zaterdagochtend een houten hek geplaatst. Het hek zorgt voor warmte in het gras, en dat is precies waar de zeldzame argusvlinder van houdt. Die legt graag zijn eitjes in de buurt van een dergelijk hek.

Het hek is er gekomen dankzij een door stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) geïnitieerde crowfundingactie. Diverse bedrijven en particulieren legden bedragen in. Zaterdagochtend kwam wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de officiële plaatsing bijwonen. "Prachtig om te zien hoe deze actie geslaagd is", toonde ze haar enthousiasme over het project waarbij ook de vlinderwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep de Krimpenerwaard en de Vlinderstichting nauw trokken waren. "Ik vind het mooi om te zien dat SVN bij het realiseren van dit hek een verbindende rol heeft gespeeld. En nu hopen dat de in dit gebied zo zeldzame argusvlinder terugkeert en hier haar eitjes legt."

Meteen na de plaatsing zaaiden SVN's Johan Koutstaal en Vlinderwerkgroep-coördinator Gabriëlle Heuvelman de grond rondom het hek in met zaad voor nectarrijke - en voor vlinders en bijen aantrekkelijke - bloemen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden