• Willem Jan en Annemiek in de winkel van Slingerland Fietsen.
• Willem Jan en Annemiek in de winkel van Slingerland Fietsen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrechts fietsduo gaat nieuwe uitdaging aan in Spanje

Algemeen 1.803 keer gelezen

HAASTRECHT • Willem Jan Post en zijn vriendin Annemiek van Bochove emigreren naar het Catalaanse Girona om daar aan de slag te gaan in de fietsenbranche.

Willem Jan zal voor het bedrijf Campo Bicicleta, dat fietsvakanties organiseert, de veertig Bianchi-racefietsen in conditie houden, terwijl Annemiek zich bezighoudt met het logistieke gedeelte.

Verkennen
De twee medewerkers van tweewielerspeciaalzaak Slingerland Fietsen verbleven vorig jaar in Girona om het parkoers van een marathondriedaagse voor mountainbikers te verkennen. Zij huurden hun fietsen bij oud-prof Paul Kneppers, die na zijn wielercarrière in Spanje bleef en zich via zijn bedrijf op fietsvakanties toelegt.

"Paul vergezelde ons tijdens de verkenning van het parkoers," vertelt de 35-jarige Willem Jan. "Hij wist dat ik fietsenmaker ben en liet blijken dat hij mij goed kon gebruiken. Voor Annemiek kon hij een parttime baan regelen. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om de uitdaging aan te gaan. Het moeilijkste vond ik nog om het aan Ad Slingerland te vertellen. Ik heb hier immers twintig jaar gewerkt, terwijl Annemiek na veertien jaar trouwe dienst afscheid neemt. Gelukkig heeft hij een ervaren monteur gevonden, die mij gaat vervangen."

Uitvalsbasis
Willem Jan draaide inmiddels anderhalve week mee in het bedrijf in Girona, een stad van bijna 100.00 inwoners, die 100 kilometer ten noorden van Barcelona ligt. De plaats staat bekend als uitvalsbasis voor wielrenners. Professionals als Robert Gesink en Steven Kruijswijk wonen er. "Het was zoals ik verwachtte," vervolgt hij. "Ons huis in Haastrecht hebben we verkocht en we huren voorlopig een woning in Girona. Actief wielrennen kan ik blijven doen in ploegverband. Voor Rocacorba Racing, een team opgezet door Paul Kneppers, ga ik amateurwedstrijden rijden. Samen hebben we een intensieve snelcursus Spaans gedaan. Van de politieke onrust in Catalonië heb ik niet veel gemerkt, zodat ik wel vertrouwen heb in de toekomst."

Annemiek ziet het vertrek naar Spanje helemaal zitten. "Het weer is er fantastisch. Ik heb vaak last van mijn luchtwegen en de omstandigheden daar zijn beter voor me. Het leven zal relaxter uitpakken. We blijven werkzaam in dezelfde branche, maar we zullen meer buiten verblijven."

Missen
Familie en kennissen zijn blij voor het duo. Een aantal heeft al een fietsvakantie besproken bij Campo Bicicleta. Ad Slingerland nog niet. "Het vertrek van twee van mijn beste medewerkers zullen we eerst moeten opvangen," zegt hij met gefronste wenkbrauwen. "Annemiek is een kei in het aanmeten van de ideale fietspositie. Die activiteit ga ik mij nu aanleren. Mijn vrouw en oudste zoon gaan de werkzaamheden in de winkel van haar overnemen. Willem Jan kwam als 15-jarig ventje als stagiair binnenlopen. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld als mecanicien, maar ook als mens. We gaan beiden erg missen."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden