• De vijf generaties bij elkaar.
• De vijf generaties bij elkaar. Foto: adri verhoeven

Vijf generaties Verstoep-Anders

Algemeen 2.329 keer gelezen

STOLWIJK • Er zit meer dan 97 jaar tussen betovergrootmoeder Marie Verstoep en haar achterachterkleinkind, Nina Anders. Ofwel de oudste en de jongste in de rij van vijf generaties Verstoep-Anders.

De 97-jarige Marie woont sinds een jaar in Slothoven in Bergambacht, maar werd in 1920 in 't Beijersche in Stolwijk geboren. In het buurtschap kwamen ook haar dochter Ria (70) en jaren later haar kleinzoon Harry (53) ter wereld.

Harry en zijn vrouw, die inmiddels in Schoonhoven wonen, kregen 28 jaar geleden zoon Sebastiaan. Hij woont in Ammerstol en werd twee weken geleden de trotse vader van dochter Nina. En hoewel de vijf generaties niet allen van het mannelijke of vrouwelijke geslacht zijn, moest dit bijzondere feit uiteraard toch gevierd worden.

Zowel betovergrootmoeder Marie, waarvan de gezondheid het soms een beetje laat afweten, als de 70-jarige overgrootmoeder Ria zijn beiden zo trots als een pauw op de kleine Nina. "Het is toch geweldig", stralen beiden.

En terwijl de kleine Nina vrolijk verder slaapt, heeft vader Sebastiaan moeite om zijn ogen open te houden. "Fantastisch zo'n kleine wurm, maar het zorgt wel voor gebroken nachten."

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden