Afbeelding

Rondleiding door Overtuin Bisdom van Vliet

Algemeen 432 keer gelezen

HAASTRECHT • Het bestuur van Stichting Overtuin Bisdom van Vliet verzorgt op zaterdag 27 januari een rondleiding om een indruk te geven van de werkzaamheden in de Overtuin te Haastrecht.

Aanmelden is niet nodig, belangstellenden zijn om 10.30 uur welkom op de parkeerplaats voor de Liezeborgh in Haastrecht.

"In de afgelopen weken zijn bomen gekapt en is het hout afgevoerd", vertelt 'tuinbaas' Tony Hardenberg. "Zoals verwacht heeft dit tot schade geleid aan de beschoeiing en is de grond flink omgewoeld. De komende periode staat dan ook in het teken van het herstel van de beschoeiing en de uitvoering van grondwerk. Vervolgens wordt, waar nodig, het grasveld in het parkgedeelte geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid."

De stichting werkt volgens het masterplan 'Blik op de toekomst Overtuin Bisdom van Vliet te Haastrecht', dat in februari 2014 werd opgesteld door landschapsarchitect Marcelis Wolak.

Hardenberg: "Hierin is nauwkeurig vastgelegd welke activiteiten moeten worden uitgevoerd. Zo wordt de bovenste laag van de beschoeiing overal verwijderd en worden de oevers 'afgerond', zodat er weer natuurlijke oevers ontstaan. Omdat het park een deel van haar vroegere slingerpaden langs de beek miste, worden deze hersteld. De oorspronkelijke en nieuwe paden krijgen één afdekmateriaal van aangewalste schelpen."

Wat betreft het in ere herstellen van de oorspronkelijke grot met haar prieel, trappen en muur moet de stichting pas op de plaats maken. Hardenberg: "De gemeente geeft hiervoor geen vergunning. Wel willen we ervoor zorgen dat de grot en het eiland niet verder achteruit gaan. De dikke laag grond die eerder rondom de grot is aangebracht wordt geëgaliseerd, zodat het gras weer goed te maaien is. In het voorjaar wordt weer gras ingezaaid en beplanting aangebracht."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden