• Connie van Dorst, voorzitter van het VVD-netwerk 'De Krimpenerwaard', overhandigt het verkiezingsprogramma aan de Krimpense lijsttrekker Anthon Timm.
• Connie van Dorst, voorzitter van het VVD-netwerk 'De Krimpenerwaard', overhandigt het verkiezingsprogramma aan de Krimpense lijsttrekker Anthon Timm. Foto: Aangeleverd

VVD wil grootste worden in Krimpen

Algemeen 677 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De VVD heeft de ambitie om de grootste partij in Krimpen aan den IJssel te worden. Dat verklaarde fractievoorzitter en lijsttrekker Anthon Timm maandag tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma 'Gewoon doen'. 

"Tijdens de landelijke verkiezingen in maart 2017 werd de VVD al de grootste partij in Krimpen aan den IJssel. Als alle VVD'ers ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de VVD gaan stemmen, dan kunnen wij de grootste worden en collegeverantwoordelijkheid nemen. Dan gaat er een andere wind waaien, doordat onderwerpen die voorheen taboe waren eindelijk aangepakt worden." 

Grote kruising
In het verkiezingsprogramma is er veel aandacht voor de bereikbaarheid van de gemeente. Zo moet de doorstroming op de grote kruising verbeteren door rijbanen te scheiden en te ontvlechten. Geluidsoverlast moet worden tegengegaan door geluidsreducerende maatregelen te nemen, 'die zowel effectief als ook cosmetisch verantwoord zijn'. Verder wil de VVD een uitbreiding van de waterbusverbindingen richting Gouda (IJssel) en Schoonhoven (Lek) en moet het busstation worden verplaatst richting Bergambacht. 

Opvallend is de nadruk die de VVD legt op de gelijkwaardigheid van mensen. Zo moet iedereen met opgeheven hoofd hand in hand over straat kunnen lopen. 'Ter ondersteuning hiervan willen wij het regenboogpad aan de Groenendaal, dat op initiatief van de VVD is aangelegd, in stand houden en onderhouden. Daarnaast willen wij onze gemeente laten aansluiten bij de Regenboogsteden.' Ook moeten leerlingen die uit de kast komen, volledig worden gerespecteerd door leerlingen, docenten en de schoolleiding. 'Wij willen ook dat scholen leraren op geen enkele wijze mogen weren of ontslaan vanwege hun geaardheid. Voorlichting op scholen over dit onderwerp is zeer wenselijk.'   

Zondag open
Wat de VVD betreft mogen ondernemers in de toekomst zelf bepalen wanneer hun winkel open of dicht gaat. 'Daar hebben ze geen gemeentebestuur voor nodig. Wij willen winkeliers de mogelijkheid bieden om hun winkeltijden naar eigen inzicht in te richten, zodat zij zelf kunnen kiezen of zij in de avond of op zondag open willen zijn.'   

Omdat er binnen Krimpen aan den IJssel nog maar weinig plek is voor nieuwbouwwoningen is het voor de VVD geen probleem om te kiezen voor hoogbouw aan de gemeentegrenzen. 'Dit wel met instemming van de provincie en buurgemeente Krimpenerwaard'. Nieuwe woningen moeten 'vrijwel energieneutraal zijn'. Ook moeten inwoners en bedrijven worden gestimuleerd om zonnepanelen op hun dak te plaatsen.   

Verder wil de VVD het cultureel erfgoed koesteren. 'Daarbij horen ook cultuurhistorische evenementen, zoals de Sinterklaasintocht'. Voor de jeugd in Krimpen aan den IJssel moeten meer mogelijkheden komen om in het eigen dorp uit te gaan.

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op de website van de VVD.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden