• Met zandzakken wordt de Molendijk in Krimpen aan de Lek verstevigd.
• Met zandzakken wordt de Molendijk in Krimpen aan de Lek verstevigd. Foto: PR

Herdenkingsconcert watersnoodramp van '53

Algemeen 1.505 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het is bijna 65 jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Om hierbij stil te staan is er op donderdagavond 1 februari een herdenkingsconcert in sporthal De Walvis in Krimpen aan de Lek.

Aan het concert werken zo'n 150 muzikanten van drie orkesten uit de Krimpenerwaard mee. Het gaat om Concordia uit Krimpen aan den IJssel, fanfareorkest Lekkerkerk en Crescendo uit Krimpen aan de Lek. Trompet solist Teus Nobel speelt het Requiem van Eric Vloeimans met begeleiding van de drie gezamenlijke orkesten. Het programma wordt ondersteund door achtergrondbeelden.

Deltaplan
Tijdens de watersnoodramp - in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 - kwamen bijna 2000 mensen om het leven. Ook in Krimpen en Ouderkerk aan den IJssel waren er slachtoffers. De Nederlandse regering reageerde op de ramp met het Deltaplan, met in 1958 het eerste Deltawerk, de Hollandsche IJsselkering in Krimpen aan den IJssel. Inmiddels is er een tweede Deltaplan, waarbij de dijken in het binnenland verder worden versterkt. In de Krimpenerwaard is de Lekdijk verstevigd en de komende jaren wordt gewerkt aan het versterken van de IJsseldijk.

Het herdenkingsconcert is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en bedoeld voor alle inwoners van de Krimpenerwaard. Voorafgaand aan het concert is een educatief programma op scholen in beide gemeenten. Ook is er een expositie over de watersnoodramp in de twee streekmusea. Gratis kaarten voor het concert zijn te verkrijgen via onderstaande website.

www.krimpenaandenijssel.nl/herdenkingsconcert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden