• Gitarist Slash als kunstwerk.
• Gitarist Slash als kunstwerk. Foto: Aangeleverd

'Rockgitarist' gefatsoeneerd door Schoonhovense kapper

Algemeen 1.272 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De woeste haardos van de stalen 'Rockgitarist' wordt donderdagmiddag door kapper Remaico om 16.00 uur op De Dam in Schoonhoven gefatsoeneerd.

Daarmee maakt de Schoonhovense hairstylist reclame voor de metallic look en biedt de presentatie kunstenaar Jan Braber (67) gelegenheid zijn ontwerpkwaliteiten te tonen aan een breder publiek. "Dat is de bedoeling", lacht de Schoonhovenaar. "Ik krijg geregeld opdrachten en exposeer in diverse galerieën, maar in deze regio ben ik niet zo bekend. 'De Rockgitarist' heb ik vervaardigd in opdracht van een bedrijf uit Montfoort. Het is een ontwerp naar voorbeeld van 'Guns N' Roses'- gitarist Slash. Ik heb vervolgens Remaiko gepolst voor de openingshandeling en hij vond het een leuk idee om de krachten te bundelen."

Band
Braber is inmiddels specialist in het vervaardigen van muzikanten, want eerder maakte hij de 'Bassist' en de 'Saxofonist' in opdracht van het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. "Daar komt de Rockgitarist' ook even in de hal te staan om het bijzondere trio gezamenlijk te tonen. Het begint zo langzamerhand op een echte band te lijken", aldus Jan Braber. De Schoonhovenaar gebruikt staal en oude onderdelen van vliegtuigfabrikant Fokker. De ontwerper, die sinds 10 jaar in Schoonhoven woont, wierp zich 15 jaar geleden met deze materie op kunstzinnige projecten en scoorde direct. "Schilderen en ontwerpen van abstracte figuren behoren tot mijn passies. Daarbij staat altijd muziek aan. Ik kan niet in stilte werken. Wellicht komen daarom juist muzikale kunstwerken tot uiting. Ik speel zelf geen instrument, maar ik heb gevoelsmatig een band met artiesten en hun emoties."

Remaiko's optreden komende donderdag is vooral van symbolische aard. "Aan het haar van Slash is ook nooit veel veranderd. Het is zijn visitekaartje."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden