Afbeelding
Foto: stockfoto

Krimpense woning dicht vanwege drugsoverlast

Algemeen 1.551 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel heeft dinsdag een huis en bijbehorende berging gesloten, omdat er gehandeld werd in drugs. Dat heeft de gemeente laten weten. De woning aan de Middenwetering gaat drie maanden dicht. 

De sluiting is het resultaat van een gezamenlijk optreden van gemeente, politie en woningcorporatie QuaWonen. "Voor het handelen in drugs is geen ruimte in Krimpen aan den IJssel", verklaart Vroom. "Met elkaar pakken we de drugsoverlast aan."

Convenanten
De gemeente en QuaWonen sloten eind vorig jaar - in aanwezigheid van de politie - twee convenanten af om (drugs)overlast in Krimpen aan den IJssel te voorkomen en aan te pakken. Deze convenanten maken het mogelijk om informatie over overlastgevende personen sneller te delen. Zo kan een burgemeester bij (drugs)overlast makkelijker een woning sluiten. Deze uitwisseling van informatie kan ook voorkómen dat toekomstige huurders, die al ergens anders woonoverlast gaven, terechtkomen in straten waar al overlast is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden