• Mannendag: 'Samen ontdekken wat God voor een man betekent'.
• Mannendag: 'Samen ontdekken wat God voor een man betekent'.

Zaterdag 28 oktober: 20e Mannendag Lopikerwaard

Algemeen 918 keer gelezen

LOPIKERWAARD • Al voor de twintigste keer wordt in Oudewater 'Mannendag Lopikerwaard' georganiseerd. Een jubileum dus.

Ad de Korte, initiatiefnemer van het eerste uur, kijkt graag terug op hoe het allemaal begon: "Zoals bij zoveel goede ideeën stond een vrouw aan de basis. In dit geval mijn vrouw Ina, die met een initiatiefnemer van de Mannendag in de Alblasserwaard op een Bijbelschool zat."

Zij stimuleerde Ad de Korte om eens naar zo'n dag toe te gaan. "Samen met mijn vriend Leo ben ik naar die eerste Mannendag in de Alblasserwaard geweest. Enthousiast kwamen we terug. Zo enthousiast dat wij vonden dat er ook een mannendag in de Lopikerwaard moest komen. We hebben met een aantal gelijkgestemden een werkgroep opgezet."

Twintig jaar verder heeft het tot even zoveel geslaagde mannendagen geleid, constateert De Korte tevreden. "Elke keer weer is het verassend dat tussen de honderd en tweehonderd mannen bij elkaar komen. Samen willen we ontdekken wat God voor een man betekent. Verschillende bekende sprekers hielpen ons daarbij door een bijbelstudie over een thema te houden. Bekende gasten waren bijvoorbeeld Henk Binnendijk, Otto de Bruijne en Ron van der Spoel. Vele thema's kwamen langs, van 'Werk aan de Kerk' tot de 3B's voor mannen'."

Herman Stomphorst, sinds enkele jaren dagvoorzitter, vult aan: "Wat zo mooi is, is dat je samen met mannen uit je eigen regio in gesprek gaat. Op zo'n dag neem je echt de tijd om met elkaar over mooie, maar soms ook moeilijke thema's van gedachten te wisselen. Dat beleven wij al vooraf tijdens de voorbereidingen in de werkgroep, maar de dag zelf is altijd weer een hoogtepunt. Dat is ook de reden waarom die 200 mannen één zaterdag in het jaar niet aan hun klussenlijstje toekomen. Zij willen luisteren naar God, bidden, zingen, elkaar ontmoeten, elkaar aanmoedigen. Zo vormen we als mannen een netwerk waarin, in je eigen situatie, vragen en/of problemen gedeeld kunnen worden. De werkgroep Mannendagen faciliteert dit netwerk graag."

Binnenkort is dus de twintigste mannendag. Een bijzondere editie, maar toch ook weer niet, stelt Herman Stomphorst: "De mannen komen met dezelfde verwachtingen naar deze mannendag en de basis is dus dezelfde als in de afgelopen twintig jaar. Het thema is 'De tijd van je leven'. Een mooi onderwerp om na twintig jaar over na te denken. Waar is die twintig jaar gebleven? Wat hebben we beleefd? Maar ook dichterbij: hoe is mijn werkdag gisteren weer voorbijgevlogen. Heb ik stilgestaan bij de dingen die echt belangrijk zijn? Vaak zijn we druk met van alles. Maar wat maakt het nu 'De dag van je leven'? Wat maakt het speciaal? Het lijkt mij mooi om daar met elkaar over na te denken."

Deze 20e mannendag gebeurt dat samen met Wim Grandia, een bekend spreker van onder meer de EO. De initiatiefnemers: "We zijn ook enorm blij dat de bekende zanger en liedschrijver Matthijn Buwalda deze dag optreedt. Als klap op de vuurpijl zullen we een heuse tijdreis maken."

De Mannendag vindt op zaterdag 28 oktober plaats in de Ontmoetingskerk (Westsingel 2) te Oudewater. Aanmelden en meer informatie via http://www.mannendag.nl of 0348-451505.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden