Afbeelding

SGP stelt vragen over ‘vele activiteiten op zondag’

Algemeen 904 keer gelezen

HAASTRECHT • De SGP-fractie in de raad van Krimpenerwaard heeft vragen gesteld over de vele activiteiten op zondag, met name in de kern Haastrecht.

'Binnen een maand waren er achtereenvolgens een wielertour (3/9), oldtimershow en Open Monumentendag (10/9) en een bierfestival (17/9)', somt de partij op. 'En voor de zondag daarna hangen alweer borden voor een kofferbakverkoop, al zal die niet tot problemen leiden.'

De eerste drie zondagen was het centrum deels of geheel afgesloten. "Op 3 september -met de wielertour- zelfs alle provinciale wegen zonder dat dit bekend was bij gemeente en ook niet bekendgemaakt is via bladen of websites. Hierdoor moesten kerkgangers en overige inwoners flink improviseren."

De SGP wil van het college onder andere weten of ze vergunning heeft gegeven voor deze activiteiten. De coalitiepartij haalt daarbij aan dat de afspraak is dat er geen nieuwe activiteiten en festivals op zondag worden gehonoreerd.

De SGP vindt dat bestaande festiviteiten zoveel mogelijk tussen kerkdiensten door georganiseerd moeten worden, onder andere vanwege de parkeerdruk in de kleine kernen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden