• Jordy de Knegt in zijn ruime en overzichtelijke winkel.
• Jordy de Knegt in zijn ruime en overzichtelijke winkel. foto: Robert van der Hek

Nieuw in Winkelhof Bergambacht: De Knegt Kaas & Noten

Zakelijk 1.834 keer gelezen

BERGAMBACHT • Jordy de Knegt mag met zijn 21 jaar een jonge ondernemer zijn, ervaring in de kaas- en notenbranche heeft hij volop.

"Mijn vader heeft een winkel in kaas en noten in Gouda", verklaart Jordy, die vorige week vrijdag De Knegt Kaas & Noten opende aan het H.B. Nederburghplein (op de hoek naast het Kruidvat). "Ik heb dus van huis uit de nodige kennis meegekregen. Daarnaast heb ik de afgelopen vier jaar voor een overkoepelende organisatie in diverse kaas- en notenzaken in de regio gewerkt."

Een eigen winkel was echter een grote wens van Jordy, reden waarom hij niet lang twijfelde toen zich een geschikt pand in Winkelhof Bergambacht aandiende. "Toen ik enkele maanden geleden hoorde dat dit pand vrij kwam, heb ik mijn kans gegrepen. Bergambacht is een prima vestigingsplaats. Het centrum is in trek en de winkeliers helpen elkaar. Ik voel me hier nu al thuis", aldus de Gouwenaar.

De afgelopen periode werd benut om de voormalige winkelruimte naar wens om te bouwen en in te richten. Gebleven is de lichte, plavuizen vloer; op de wanden is behang met steenmotief aangebracht. "Ik houd van ruimte en overzichtelijkheid, precies de sfeer die de winkel nu uitstraalt, volgens mij. De producten worden tegen de wanden uitgestald, in het midden is er een display met actieproducten en andere eyecatchers. De winkel is vanwege de ruime opzet rolstoelvriendelijk."

De eerste reacties zijn zeer positief, blijkt ook deze woensdagmorgen. "Mensen zijn blij met het aanbod; de winkel voorziet volgens mij in een behoefte", stelt de kersverse ondernemer tevreden vast.

Jordy heeft gekozen voor de Noord-Hollandse Weydeland-kazen. "Dit is een prijswinnende kaas met een bijzondere smaak en rijke historie. Met haar dunne korstje is ze erg makkelijk in gebruik en daardoor nog lekkerder van smaak." Daarnaast zijn er de Oudelandse boerenkazen. "Ik ben bewust niet voor de Goudse kazen gegaan, omdat die al voldoende in deze regio verkrijgbaar zijn."

Daarnaast biedt Jordy vele buitenlandse kazen, zoals Franse, Italiaanse, Belgische, Spaanse en Zwitserse. Bij kaas als borrelhapje hoort wijn en ook op dat gebied heeft De Knegt het een en ander te bieden. "Ik verkoop zowel Franse, Italiaanse als Zuid-Afrikaanse wijnen, en kan daarnaast het aanbod van het in Bergambacht gevestigde Entwines leveren. Daar werk ik mee samen."

De afdeling noten -gezond en lekker- is rijk gesorteerd. Jordy bakt de lekkernijen zelf met verse notenolie in de winkel af. "Noten staan niet voor niets in de Schijf van Vijf. Een klein handje noten per dag verlaagt het risico op hart- en vaatkziekten en diabetes."

Het assortiment van De Knegt Kaas & Noten wordt gecompleteerd met toastjes, olijven, vruchtensappen, honing, tapenades en cadeaupakketjes. Jordy de Knegt tot besluit: "Op verzoek lever ik kant en klare tapasplankjes voor bijvoorbeeld een feestje. Klanten moeten vooral hun wensen kenbaar maken, want finetunen van het assortiment is natuurlijk altijd mogelijk."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden