Afbeelding

VGBK ontstemd over plannen voor buslijn 197

Algemeen 1.132 keer gelezen

REGIO • Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK) is onaangenaam verrast over plannen voor buslijn 197 tussen Gouda en Schoonhoven. De rit is weliswaar korter, "maar wij gingen ervan uit dat, naast de reguliere buslijn 197, R-net geïntroduceerd zou worden", verklaart raadslid Willem Schoof.  

Buslijn 197 is met dagelijks bijna 2.000 reizigers de drukste buslijn van de Krimpenerwaard. Met de R-net verbinding, een keurmerk voor kwalitatief hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad, zou de busrit van Gouda naar Schoonhoven tien minuten korter duren. Het lijkt er nu op dat R-net er niet gaat komen. Wel is de route van buslijn 197 ingekort om tijdwinst te boeken. Zo zijn de bushaltes van de buurtschappen 't Beijersche en Koolwijk geschrapt, vervallen de bushaltes in de kern Bergambacht en rijdt de bus rechtstreeks naar de veerpoort in Schoonhoven.

Bijeenkomsten
Voor het maken van de plannen sprak de provincie Zuid-Holland met veel betrokkenen, om rekening te kunnen houden met hun wensen en ideeën. Er waren zelfs bijeenkomsten met (potentiële) reizigers, ondernemers en instellingen, scholieren, buschauffeurs, beleidsmakers en bestuurders. Hieruit bleek dat veel mensen behoefte hebben aan een snellere verbinding tussen Gouda en Schoonhoven. Dit past bij het idee van de provincie om de route korter te maken, waarbij de bus in de Krimpenerwaard de provinciale weg volgt.

De provincie wil de vernieuwde lijn 197 in december 2017 in gebruik te nemen. Schoof is daar niet blij mee en zal tijdens de commissievergadering vragen stellen over de gepresenteerde plannen voor buslijn 197. Op woensdag 23 november is er in HOF 21 in Bergambacht vanaf 19.30 uur een informatieavond over buslijn 197. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst hun mening geven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden