• Commissaris van de Koning Jaap Smit onthult het nieuwe logo op de gevel van Koninklijke Otolift. (foto: Stephan Tellier)
• Commissaris van de Koning Jaap Smit onthult het nieuwe logo op de gevel van Koninklijke Otolift. (foto: Stephan Tellier)

Koninklijk keurmerk voor Otolift Trapliften

Algemeen 1.095 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het was vrijdagmiddag feest aan de Lekdijk Oost in Bergambacht. Met wapperende vlaggen en een rode loper werd Commissaris van de Koning Jaap Smit vrolijk binnengeloodst in de wetenschap dat Otolift Trapliften een koninklijk keurmerk rijker was.

"Het predicaat 'Koninklijk' krijg je niet zomaar", benadrukte Smit in zijn toespraak. "Dat gaat gepaard met een aanvraag vanuit de gemeente en een nader onderzoek van de Provincie. Er moet een bewijs van kwaliteit worden geleverd en daarvoor wordt een onderneming binnenste buiten gekeerd. Dit 125 jaar oude familiebedrijf verdient evenwel deze toekenning ten volle. Het is een voorbeeld van strategisch vernuft om telkens nieuwe wegen in te slaan, te innoveren en te groeien."

Vergrijzing
Dat Otolift een bloeiend bedrijf is, blijkt uit de cijfers. Elke 19 minuten wordt een traplift uit Bergambacht ergens in Nederland of in het buitenland gemonteerd. De sterke vergrijzing speelt de firma in de kaart. Afgelopen jaar werden er maar liefst 120.000 trapliften geplaatst. De maatschappelijke wens en het overheidsstreven om langer thuis te wonen staan aan de basis van de groei. André Ooms, één van de drie directieleden, vond het fijn dat Otolift het de klanten mogelijk maakt om in hun eigen omgeving te blijven wonen. "Daar willen wij uiteraard aan mee blijven helpen."

Hij dankte namens zijn broers Jan Otto en Alex zijn ouders Otto en Marijke en oom Alex, die vanaf de jaren zestig voor een versnelling hadden gezorgd. "Door dag en nacht te werken. Zij waren het bedrijf. Nu staan we op een lijst met diverse koninklijke multinationals als Ahold, Shell en KPN. Dat is heel bijzonder."

Betrouwbaarheid
Koninklijke Otolift Trapliften telt anno 2016 ruim 500 medewerkers en is actief in 26 landen. Het familiebedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland en Slowakije.

In 1968 verscheen dan ook de eerste traplift van Otto Ooms BV. Deze eerste 'Otolift' was meteen populair vanwege de betrouwbaarheid. Het succes was zo groot, dat de fabriek te klein bleek. In 1981 verhuisden Otto en Alex Ooms naar een aanzienlijk grotere locatie aan de Lekdijk in Bergambacht. De fabriek is hier tot op de dag van vandaag gevestigd. Ook werd voortaan gebruik gemaakt van de handelsnaam Otolift Trapliften.

De Bergambachtenaren zijn zodoende al bijna vijftig jaar fabrikant van trapliften. Dankzij de bezielende leiding van Otto en Alex Ooms groeide het bedrijf uit tot tot marktleider in Nederland en een belangrijke speler op de internationale markt.

Tevens is het een echt familiebedrijf gebleven. Na meer dan veertig jaar van successen hebben Otto en Alex Ooms het stokje in 2013 overgedragen aan de vierde generatie: Jan Otto, André en Alex Ooms.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• De directie van Koninklijke Otolift proost met Commissaris van de Koning Jaap Smit (links) en burgemeester Roel Cazemier. (foto: Stephan Tellier)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden