Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Guus van Zeelst in actie tijdens de finale van het Harvest Open.
• Guus van Zeelst in actie tijdens de finale van het Harvest Open. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Guus van Zeelst wint Harvest Open

  •   173 keer gelezen   Sport

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Guus van Zeelst, tennisser van TV Langeland uit Krimpen aan den IJssel, heeft het Harvest Open van TCO op zijn naam gebracht. Hij versloeg zondagmiddag in de finale zijn clubgenoot Kars Deelen in twee sets: 7-6, 6-0.

Het breekpunt was de tiebreak in de eerste set. Beide spelers waren zeer aan elkaar gewaagd. Deelen (18) hoopte de winst binnen te halen, maar werd toch overrompeld door Van Zeelst (24). Die tegenslag kwam hij niet meer te boven.

"Er knapte iets. Het was een mentale kwestie. Toen Guus op 3-0 kwam in de tweede set geloofde ik het wel. Jammer van het resultaat, maar het was toch een leuke, leerzame partij."

Van Zeelst meende dat hij meer scorend vermogen had in zijn slagen. "Vooral mijn forehand liep prima. Kars moest zich steeds terugvechten. Op een gegeven moment hield dat stugge verweer op."

Sfeervol
De herenenkel 5-finale was één van de hoogtepunten van het altijd sfeervolle TCO-toernooi, dat als vanouds vlekkeloos werd begeleid door de broers Louis en Jan-Hendrik Neet. "We zitten hier al sinds mensenheugenis, maar doen dit met veel plezier. Het evenement kende nauwelijks obstakels. Vrijdagavond hebben we een ronde in de overdekte hal in Krimpen aan den IJssel moeten afwerken, omdat ons tennispark na enkele hoosbuien blank stond. Na drie kwartier waren de banen opgedroogd en konden we verder."

Jong en oud kwam aan bod in één van gezelligste tennistoernooien in de Krimpenerwaard. De jongste deelnemer was pas 14 jaar en de oudste was 81 jaar oud. De fitte Lydia van Beek speelde niettemin in twee dubbelfinales op de laatste wedstrijddag. Ze verloor beide keren, maar dat was niet te merken aan haar humeur. "Welnee, joh. Ik vind het geweldig dat ik nog van de partij ben. Ik voel me goed en sla graag een balletje. Ik heb me deze week uitstekend vermaakt."

Eer
Ook de familie Akse uit Stolwijk was nadrukkelijk aanwezig. Vader Gerjon, drie dochters en een schoonzoon speelden allen op hun niveau in de finale. Van de vijf kansen werden er vier benut. Melvin van Nood won met Zelia Akse in de mixed dubbel 6 van Tom Oorschot en Stefanie Wesselo met 6-4, 6-4. "Zo hebben we toch nog de eer hoog gehouden."

De organisatie zette na afloop hoofdsponsor Onno Terlouw en diens partner Monique in het zonnetje, omdat Harvest Promogifts voor de tiende achtereenvolgende keer het TCO-toenooi voor z'n rekening nam.

Dat jubileum werd vrijdagavond opgeluisterd met een demonstratiepartij tussen Lupescu en Pierot.

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }