Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven

'Interrimmer' Cees Smits debuteert met zege

  •   490 keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE/SCHOONHOVEN • Het was een tijd geleden dat Cees Smits op de bank zat bij een voetbalclub. De Bergambachtenaar debuteerde met een 3-0 zege van FC Perkouw op Schoonhoven.

Cees Smits werd na het tussentijds opstappen van trainer Marc Buijs afgelopen week door het bestuur van FC Perkouw gevraagd om tijdelijk de honneurs waar te nemen. Dat was voor de 62-jarige Bergambachtenaar geen probleem, want hij ging toch altijd al kijken bij zijn zoon Jan. "In de dug-out heb je uiteraard een andere rol dan langs de lijn, maar ik wilde de club best uit de brand helpen."

Dat hij zaterdagmiddag debuteerde met een 3-0 overwinning in de streekderby tegen Schoonhoven was mooi meegenomen.

Geflatteerd
Het was misschien een ietwat geflatteerde zege, maar FC Perkouw liet meer strijd zien en was alerter bij fouten in de Schoonhovense gelederen. Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort gaf dat direct toe: "Wij konden nergens aanspraak op maken. Er was geen geloof in eigen kunnen. In de hele wedstrijd hebben we één kans gehad. Dat is veel te weinig. We hadden druk moeten zetten op de tegenstander. Die bleef uit. Dan ben je kansloos als er eentje ingaat."

Van der Kort gaf aan dat hij vanwege blessures en privé-omstandigheden vijf basisspelers miste. "Dat zijn te veel absenties voor dit team. Dan krijg je er geen gang in." Onder de afwezigen bevonden zich Tom Kruiper, Allaoui Eyoub en Rogier Peltenburg. Dat is normaal gesproken de as van Schoonhoven. Hun gemis deed zich voelen, want de bal kwam zelden voorin.

FC Perkouw was in de eerste helft met de wind in de rug vaker aan de bal, hoewel ook de geel-zwarten moeite hadden om een gaatje te vinden. De thuisclub kwam nogal fortuinlijk op voorsprong. Een voorzet van Stef de Goede in de 34ste minuut kreeg opeens vaart door een felle windvlaag en verraste Schoonhoven-doelman Yannick van der Graaf: 1-0.

De onverwachte goal was een forse meevaller voor FC Perkouw. Schoonhoven was daarna gedwongen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De blauw-witten leken in het tweede bedrijf een puntendeling te forceren, maar werden door fouten van Amine Karroum (speelde de bal zomaar naar een tegenstander) en Yannik van der Graaf (mistasten bij voorzet) naar een ruime 3-0 nederlaag gespeeld. Kevin Guttink en Dennis Bodegom profiteerden dankbaar van de missers.

Interim-trainer Cees Smits nam na afloop de felicitaties van de supporters glunderend in ontvangst.

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }