• De groep 'zwerfvuilambassadeurs' in Lopik.
• De groep 'zwerfvuilambassadeurs' in Lopik. Foto: Duurzaam Lopikerwaard

'Zwerfvuilambassadeurs' gaan zwerfvuil rapen in Lopik

Algemeen 271 keer gelezen

LOPIK • In navolging van Montfoort en Oudewater heeft nu ook Lopik 'zwerfvuilambassadeurs'. Een groep van dertig à veertig vrijwilligers gaat binnenkort maandelijks met prikstok en vuilniszak op pad om zwerfvuil te rapen in alle kernen van de gemeente.

Het gaat om een initiatief van Duurzaam Lopikerwaard. Met de maandelijkse schoonmaakactie wil de stichting mensen er bewust van maken om geen afval achter te laten op straat, in de bermen en op de Lekstranden. 

Schepnetten
Om materialen aan te schaffen, zoals hesjes met logo, professionele prikstokken, handschoenen, vuilniszakken en uitschuifbare schepnetten (om sloten schoon te kunnen houden), ontvangt Duurzaam Lopikerwaard financiële bijdragen van Rabobank Utrechtse Waarden e.o. en het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Op zaterdag 26 oktober trekken groepjes vrijwilligers vanaf 9.30 uur de wijken in om zwerfvuil te verzamelen. Er zijn nog niet voldoende vrijwilligers om alle Lopikse kernen en wijken te bedienen. Wie wil meehelpen, kan zich aanmelden via: duurzaamlopikerwaard.nl/zwerfvuilambassadeurs-gezocht/ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden