• Drukte tijdens de onlangs gehouden open dag.
• Drukte tijdens de onlangs gehouden open dag.

Het Cultuur Station klaar voor nieuw seizoen

Algemeen 397 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De (kleurrijke) folder met het nieuwe aanbod ligt op tafel en de open dag is achter de rug. Evelien Isphording en Marlou Koevoets hebben zin in een nieuw seizoen 'Cultuur Station'.

"Het eerste jaar hier aan het Stationsplein is prima bevallen", zeggen beiden in het centrale gedeelte van het voormalige trein- en latere busstation in Schoonhoven. "We gingen blanco dit nieuwe avontuur aan. Het jaar is voorbij gevlogen. Onze lessen zijn goed bezocht en steeds meer mensen weten van het bestaan van dit cultureel centrum. We trekken niet alleen bezoekers uit Schoonhoven, maar uit de hele regio. Naast onze eigen activiteiten werken we als het even kan nauw samen en zoeken we ook de verbinding met andere disciplines. Zo kunnen bezoekers hier tevens terecht voor een fotografie-, art-, clownspel- en autobiografieworkshop."

Tulpen
Evelien geeft in verschillende groepen theater- en musicalles, zowel in Het Cultuur Station als op locatie. Zo verzorgt de Schoonhovense bijvoorbeeld ook theaterles op school.

Zangdocente Marlou Koevoets heeft ook een divers aanbod aan zangles en -workshops. "Ik geef nu ook in diverse zorgcentra in de Krimpenerwaard workshops aan mensen met dementie", vertelt ze over een nieuwe activiteit. "Mooi om te zien hoe muziek ook voor deze doelgroep een verbindende factor is. Een liedje als 'Tulpen uit Amsterdam' kent iedereen. Ik vind het heel verrijkend om te doen."

De genoemde kleurrijke folder oogt als een waar theaterprogramma. Ook het nieuwe seizoen is rijkelijk gevuld met bestaande en nieuwe activiteiten. "Leuk om uit te lichten is de filmklas, die in januari 2020 begint", vertelt Evelien. "We maken daarbij een korte film, die wordt vertoond voor publiek. Dat begint met het schrijven van een scenario, waarna het uitwerken van de scènes en het filmen zelf volgt. Leuk voor iedereen die wil leren acteren dan wel nieuwsgierig is naar wat er allemaal bij komt kijken. De filmklas wordt in november voorafgegaan door een filmworkshop."

Vervolgens: "Naast de musicals voor mini's en kids gaan we nu ook met volwassenen een musical maken. Ik werk daarbij nauw samen met Marlou. Musicals zijn helemaal in en veel mensen zouden er wel eens zelf in willen spelen. Dit is hun kans!"

Marlou licht uit haar aanbod graag 'guilty notes' uit. "Ofwel guilty pleasures op muziekgebied, die we met een groepje gelijkgestemden lekker mee gaan zingen", zegt ze lachend. "Meestal doe je dat in de auto of onder de douche, nu dus lekker samen. Om de week op dinsdag zingen we de foute maar stiekem toch leuke nummers."

Culturele borrel
Beiden vestigen tevens graag de aandacht op een te organiseren Culturele Borrel in samenwerking met de naastgelegen bibliotheek. "Een datum moeten we nog bepalen, maar het zou leuk zijn als we tijdens deze bijeenkomst allerlei leuke, creatieve mensen kunnen ontmoeten. Allereerst om kennis te maken, maar wellicht ook om gezamenlijk leuke projecten te beginnen. Wie weet waar het toe leidt!"

Voor het complete programma, zie de website (http://www.hetcultuurstation.nl) en Facebookpagina van Het Cultuur Station.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden