• Het kantoor van de Rabobank in Lopik.
• Het kantoor van de Rabobank in Lopik. Foto: Floris Bakker

Verkoop kantoorpand Rabobank in Lopik

Algemeen 2.365 keer gelezen

LOPIK • Het kantoorpand van de Rabobank aan het Rembrandtsplein 1 in Lopik komt in de verkoop. Onlangs werd bekend dat de gemeente Lopik niet zal verhuizen naar het pand van de Rabobank. Daarom gaat de bank nu op zoek naar een koper voor het gebouw.  

Het huidige kantoor in Lopik is nog maar voor een klein deel in gebruik. Twee etages staan leeg. "Dat is zonde'', stelt directievoorzitter Hans Benard van Rabobank Utrechtse Waarden. "Veel administratief en ondersteunend werk is de afgelopen jaren geautomatiseerd of regionaal georganiseerd. Tegenwoordig bestaat het lokale team volledig uit klantadviseurs, en die zijn vaak op gesprek bij klanten. Daarom hebben we een stuk minder kantoorruimte nodig dan voorheen."

Nieuwe locatie
Rabobank gaat op zoek naar een koper die een betekenisvolle maatschappelijke en/of economische invulling aan het pand en de locatie wil geven. Als het pand verkocht is, wil de bank naar een nieuwe locatie in Lopik verhuizen om van daaruit de dienstverlening voort te zetten . "De Rabobank blijft met een servicekantoor in Lopik'', zegt Hans Benard. "Als coöperatieve bank blijven we verbonden met onze klanten en leden en staan we midden in de samenleving."

Nadat bekend werd dat de gemeente Lopik niet gaat verhuizen naar het kantoorpand van de Rabobank, hebben verschillende belangstellenden zich gemeld. Met een aantal daarvan is de bank in gesprek. Geïnteresseerden voor het pand kunnen zich nog tot 30 augustus melden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden