Afbeelding
Foto: Pro Krimpenerwaard

Ad Struijs: 'Flinke schadepost'

Algemeen 1.585 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ad Struijs, fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard, meent dat wethouder Ria Boere 'heeft gegokt en verloren' en de gemeente met een schadepost van 240.000 euro achterlaat.

"Vanaf het begin was duidelijk dat de keuze om uiteenlopende redenen nooit op de oeververbinding Krimpen aan de Lek-Ridderkerk zou vallen. De knelpunten in de regio Rotterdam worden niet opgelost met maatregelen die leiden tot verkeersinfarcten in de Krimpenerwaard. Pro Krimpenerwaard is in dit dossier vanaf het begin fel van leer getrokken. Wethouder Boere heeft geen gedegen onderzoek gedaan naar de gevolgen van de oeververbinding. Ook zijn onze inwoners op geen enkele manier bij deze besluitvorming betrokken. De wethouder en de coalitiepartijen hebben door hun onbezonnen gedrag een forse schadepost achtergelaten. Inmiddels is ruim 240.000 euro aan onderzoekskosten uitgetrokken."

Wisja Pannekoek (Waard 18) gaat daar in mee. "De Algerabrug is de poort van de Krimpenerwaard. Ik heb drie jaar geleden een voorstel gedaan om deze brug te verbreden en een fietsbrug ernaast te leggen. Vierbaans dus met een moderne oplossing als een fly-over bij het eerste kruispunt in Krimpen. Anders loopt het verkeer in een trechter en ben je nog verder van huis."

Hij is blij dat de oeververbinding bij Krimpen aan de Lek er niet komt. "Dat zou niets hebben opgelost en de infrastructuur extra hebben belast. Met een nieuwe woonvisie kunnen we nu stappen zetten."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden