• Het aansnijden van de enorme ontbijtkoek.
• Het aansnijden van de enorme ontbijtkoek. (Foto: Adri Verhoeven)

Bakkerij Arjan van der Eijk klaar voor de toekomst

  •   653 keer gelezen

HAASTRECHT • Met het aansnijden van een enorme ontbijtkoek heeft burgemeester Roel Cazemier, met hulp van de derde generatie van de bakkersfamilie, zaterdag de verbouwde winkel van Bakkerij Arjan van der Eijk officieel geopend.

De bakkerij annex winkel aan de Haven in Haastrecht is met de uitbreiding bijna twee keer zo groot geworden. Dankzij een slimme indeling hebben Arjan en zijn vrouw Bianca ervoor gezorgd dat het, nog altijd ambachtelijke, proces van broodbakken gestroomlijnd kan verlopen. Bovendien kunnen de klanten niet alleen vanuit de winkel, maar ook vanaf de Haven beleven wat voor lekkers er dagelijks in de banketbakkerij gemaakt wordt.

De burgemeester betitelde de verbouwing in zijn korte toespraak als 'top!' "Maar in een bakkerij moeten dan ook elke dag topprestaties geleverd worden", weet hij als kleinzoon van een bakkersfamilie. "Jullie, maar ook de inwoners van Haastrecht mogen trots zijn op zo'n prachtig ambachtelijk bedrijf."

En trots zijn Arjan en Bianca ook. Elke dag bakt Arjan met zijn team vele uiteenlopende verse producten. Niet alleen de winkel in Haastrecht, maar ook de filialen Gouda Goverwelle en Bergambacht worden vanuit de nieuwe bakkerij gevuld.

Om dagelijks constante kwaliteit te leveren wordt in de bakkerij inmiddels ook met een computerprogramma gewerkt, dat de precieze ingrediënten in de juiste hoeveelheden toedient. Daarnaast is er nog altijd heel veel handwerk nodig.

Daarom is Arjan blij dat nu ook de klanten zelf kunnen zien wat er allemaal in de banketbakkerij gebeurt. "Of het nu gaat om een Havenkoek, de kersendriehoek of een fraaie bruidstaart, het bakproces is volledig transparant."

Adri Verhoeven

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }