Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: stockfoto

Brandweer controleert onaangekondigd horeca en sportscholen

  •   711 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Toezichthouders van Brandweer Hollands Midden houden onaangekondigde brandveiligheidscontroles bij sportscholen, cafés en restaurants binnen de regio Hollands Midden. Donderdag zijn de eerste honderd controles gehouden, ook in de gemeente Krimpenerwaard.

"Het was over het algemeen goed gesteld bij de gecontroleerde horeca en sportscholen", meldt Peter Kunnen namens Brandweer Hollands Midden. "Bij twee objecten was het echter onder de maat en hierop werd gelijk gehandhaafd. Bij het overgrote deel van de gecontroleerde panden werden de voorschriften goed nageleefd, op een enkele niet gekeurde brandblusser of noodverlichtingarmatuur na."

Volgens de woordvoerder is een stijgende lijn te zien in het 'brandveiligheidsbewustzijn' bij ondernemers. "Steeds vaker nemen zij hun verantwoordelijkheid."

Tijdens de zogeheten flitsbezoeken wordt vooral gekeken naar de vluchtwegen, aanwezigheid van en vrijhouden van blusmiddelen en de brandveiligheid in het algemeen. Naast aandacht voor het naleven van de voorschriften geven de toezichthouders desgewenst advies. 

Dit jaar worden naast de reguliere controles nog driehonderd doelcontroles bij verschillende doelgroepen uitgevoerd.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }