• Juf Agatha met de kinderen van 't Hummeltje.
• Juf Agatha met de kinderen van 't Hummeltje. (Foto: Adri Verhoeven)

Juf Agatha gaat met pensioen

  •   680 keer gelezen

BERKENWOUDE • Het jaarlijkse Tuinkabouter Zomerfeest bij peuteropvanglocatie 't Hummeltje in Berkenwoude had donderdag een speciaal tintje. Na bijna dertig jaar stond juf Agatha Dogterom voor de allerlaatste keer voor haar groep. Ze gaat met pensioen.

Met leuke cadeautjes en een schort met daarop van elke peuter een handafdruk werd ze uitgezwaaid.

Natuurlijk genoot Agatha van alle aandacht, maar liever had ze helemaal nog geen afscheid genomen. "Ik ben 66 jaar en 4 maanden en moet dus stoppen. Werken met de kinderen kost me echter geen enkele moeite. Sterker nog, het geeft mij energie".

Zelfvertrouwen
Juf Agatha heeft het altijd geweldig gevonden om bij te dragen aan de ontwikkeling van 'haar' kinderen. "Juist in de eerste vier jaar leren kinderen het meest. Ik vind het mooi om daar mijn steentje aan bijgedragen te hebben. Een veilige plek geeft zelfvertrouwen, waar ze hun hele leven mee verder kunnen."

Voor wie denkt dat Agatha nu achter de spreekwoordelijke geraniums gaat zitten, heeft het mis. Naast de vele vrijwilligerstaken die zij al vervult binnen de (kerkelijke) gemeenschap, denkt zij eraan om als Taalmaatje aan de slag te gaan. Ook zal ze veelvuldig in haar nieuwste project, haar moestuin, te vinden zijn. "Ik ga aan de slag om mijn eigen groenten en misschien ook fruit te kweken."

Voor degenen die Agatha persoonlijk willen bedanken voor al haar jaren inzet, organiseert 't Hummeltje op woensdag 17 juli een afscheidsreceptie. Deze vindt van 19.30 tot 21.00 uur plaats aan de Pr. Bernhardstraat 42 in Berkenwoude.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }