Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Eén van de foto's van de expositie 'Polderlicht'.
• Eén van de foto's van de expositie 'Polderlicht'. (Foto: Ernst Klip)

Fotograaf Ernst Klip exposeert met iPhone foto's

  •   191 keer gelezen

LEKKERKERK • In de bibliotheek van Lekkerkerk is de expositie 'Polderlicht' van fotograaf Ernst Klip te zien. Het gaat om een expositie van uitsluitend met de iPhone gemaakte foto's.

Tijdens zijn vele autoritten en wandelingen door de Krimpenerwaard legde hij de afgelopen jaren het polderlicht vast. Van die magische momenten waarop de zon opeens door een donker wolkendek prikt, of wanneer er een prachtige weerspiegeling in het water ontstaat. Fracties van seconden, die Ernst vangt met zijn telefoon. "Je hebt op zo'n moment geen tijd om je spiegelreflex te pakken. Je pakt je telefoon en je schiet. Juist die snelheid maakt het voor mij bijzonder", vertelt de fotograaf.

App
Ook voor de nabewerking heeft hij de telefoon gebruikt. "Er is geen computer of Photoshop aan te past gekomen. Als ik al iets aan de beelden heb bewerkt, is dat gebeurt met een app op de telefoon."

Zijn voorliefde voor tegenlicht en het polderlandschap zijn verbindende elementen in de foto's. Ze zijn op groot formaat, tot 60 x 90 centimeter, afgedrukt. De expositie is gratis toegankelijk en nog tot en met eind juli te bekijken in de bibliotheek. Bij voldoende animo zal Ernst een workshop fotograferen met de telefoon organiseren. Wie interesse heeft, kan zich vrijblijvend aanmelden via: foto@ernstklip.nl.

De bibliotheek van Lekkerkerk is gevestigd aan de Talmastraat 1. openingstijden: maandag van 14.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.000 en van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }