Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De schooltuin van de KW-School is geopend.
• De schooltuin van de KW-School is geopend. (Foto: Jan Timmer)

Schooltuin KW-School: lekker(s) dichtbij!

  •   295 keer gelezen

LEKKERKERK • De voormalige speeltuin aan de Koninginneweg te Lekkerkerk heeft een nieuwe bestemming: schooltuin van de KW-School. Donderdagmiddag werd het terrein officieel geopend door wethouder Ria Boere en bovenschools directeur Liesbeth Augustijn.

Dat de leerlingen van de KW-School al een tijdje bezig zijn in de tuin, is goed te zien. De ruime moestuin staat al veelbelovend vol met groente. "Met de aanleg van de naast de school gelegen tuin is een lang gekoesterde wens van leerlingen en leerkrachten in vervulling gegaan, weet teamlid Marian Paré. "De tuin past prachtig bij wat we willen zijn: een gezonde school waarin we goed voor onszelf en goed voor anderen zorgen. Mooi is ook dat de schooltuin ook wordt omarmd door de verstandelijk beperkte bewoners van de ASVZ-woonvoorziening en bewoners van de 50-plusappartementen aan de oostzijde er van. Zij gaan het onderhoud doen in bijvoorbeeld de zomerperiode waarin onze school gesloten is. Op deze manier is de schooltuin er voor de hele buurt."

Tekeningen
Een belangrijke rol in het ontwerp én de aanleg van de tuin was weggelegd voor respectievelijk Lagendijk Tuin- en Landschapsarchitecten en hoveniersbedrijf De Graaff Tuin & Landschap. Namens het eerste bedrijf zorgden René Lagendijk en Marjoleine Mesker kosteloos voor de tekeningen. "We bestaan twintig jaar en vonden het een goed idee om de gemeenschap te trakteren", vertelt René Lagendijk. "Wat is er dan mooier dan je in te zetten voor een schooltuin die kinderen bewust maakt van de natuur en buiteneducatie mogelijk maakt."

Ook Erard en Lenneke de Graaff hebben zich belangeloos ingezet om de schooltuin te realiseren. Hun bedrijf verzorgde de complete aanleg. Daarnaast waren er bijdragen van verschillende sponsors en tal van vrijwilligers. "Het resultaat is prachtig", stelt wethouder Ria Boere enthousiast. "Een eigen tuin voor de kinderen de buurt. Ik kom hier zeker nog eens langs om de oogst te bewonderen. Geweldig wat hier gerealiseerd. Compliment aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen."

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }