Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De IJsseldijk bij Ouderkerk aan den IJssel.
• De IJsseldijk bij Ouderkerk aan den IJssel. (Foto: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.)

Aanbesteding versterking IJsseldijk

  •   614 keer gelezen

REGIO • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is gestart met de aanbesteding van het werk dat nodig is om de IJsseldijk tussen Gouderak en Krimpen aan den IJssel te versterken.

Uiterlijk begin 2020 hoopt het waterschap een partij gevonden te hebben. Die moet het project KIJK (Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard) samen met de omgeving verder in detail uitwerken. De planning is om in 2023 met de werkzaamheden op de dijk te starten. Eind 2026 is de waterkering dan klaar. De bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het project is in handen van hoogheemraad Paul van den Eijnden.

Urgent
De totale lengte van de dijk tussen Krimpen en Gouderak bedraagt bijna 10 kilometer, daarvan moet 7,8 kilometer 'urgent' verbeterd worden. Het wordt geen gemakkelijke klus voor het hoogheemraadschap, want de dijk voert door drie dorpskernen (Krimpen, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak) en wordt intensief door verkeer gebruikt. Ook staan er veel monumentale panden en boerderijen langs het traject.

Het hoogheemraadschap noemt de bereikbaarheid, de krappe ruimte en de slappe bodem 'uitdagingen' en wil, om deze te lijf te gaan, gebruikmaken van innovatieve technieken. In het project worden ook extra zaken als meer parkeerruimte en een fietspad langs (delen van) de dijk meegenomen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }