Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De deelnemers aan de Erasmus Tour MC rijden op zaterdag 22 juni door de Krimpener- en Lopikerwaard.
• De deelnemers aan de Erasmus Tour MC rijden op zaterdag 22 juni door de Krimpener- en Lopikerwaard. (Foto: PR)

Erasmus MC Tour door 'de waarden'

  •   438 keer gelezen

REGIO • De wielerkaravaan van de Erasmus MC Tour passeert op zaterdag 22 juni de Krimpener- en Lopikerwaard. De circa 800 fietsers die meedoen aan het evenement, rijden naar verwachting iets na 10.00 uur 's morgens de Algerabrug over.

De groep, die wordt begeleid door politie en verkeersregelaars, legt met een gemiddelde snelheid van 28 kilometer per uur een route af van 135 kilometer. De start is om 09.30 uur bij De Kuip in Rotterdam en gaat via de Krimpenerwaard richting Vianen en de Alblasserwaard weer terug naar Rotterdam.

'Maak kanker kansloos'
Het fietsevenement wordt georganiseerd door de Erasmus MC Foundation en maakt onderdeel uit van de campagne van het Daniël den Hoedfonds 'Maak kanker kansloos'. De opbrengst van het evenement gaat in z'n geheel naar onderzoek naar nieuwe behandelmethoden in het Erasmus MC. Momenteel staat de teller van de opbrengst op 125.000 euro.

Onderweg passeert de groep onder andere Krimpen aan de Lek (Tiendweg en Breekade), Lekkerkerk (Tiendweg West, Kerkweg en Boezemweg), Ouderkerk aan den IJssel (Kerkweg), Berkenwoude (Oudelandseweg, Westeinde en Oosteinde), Stolwijk (N207), Bergambacht (Molenbaan, Tussenlanen), Schoonhoven (Bovenberg, Opweg, Vlisterweg, H.A. Schreuderstraat en Lekdijk Oost), Willige Langerak (Lekdijk West), Jaarsveld (Lekdijk West en S.L. van Alterenlaan) en Lopikerkapel (Lopikerweg Oost en Radiolaan).

www.tourderotterdam.nl

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }